Política

GUERRA A EUROPA

La incursió ucraïnesa s’estén a una altra regió de Rússia

Les autoritats han ordenat la sortida d’uns 11.000 habitants d’un districte de Belgorod

A Kursk, els ucraïnesos han capturat 28 localitats i han forçat l’evacuació de 121.000 persones, segons el governador, que parla de 12 civils morts

Rússia ha començat, aquest dilluns, a evacuar civils d’una segona regió fronterera amb Ucraïna, després de la incursió de les tropes ucraïneses iniciada la setmana passada a Kursk.

Les autoritats russes han ordenat la sortida d’uns 11.000 habitants de la regió de Belgorod a causa de “l’acció enemiga”. La màxima autoritat del districte afectat, Krasnoyaruzhski, ha explicat que unes 500 persones, inclosos funcionaris, “continuen en el seus llocs de treball”.

Belgorod fa frontera amb Ucraïna i amb la regió de Kursk, on l’exèrcit ucraïnès va llançar un atac sorpresa dimarts passat dins de territori rus mitjançant la mobilització de milers de soldats, segons assegura Kíiv. Des de llavors, les tropes ucraïneses han avançat uns 30 quilòmetres endins de Rússia.

El governador en funcions de Kursk, Aleksei Smirnov, ha assegurat aquest dilluns que l’exèrcit ucraïnès controla prop d’una trentena de municipis d’aquesta regió. “Actualment, la situació a la regió és complexa. Avui dia hi ha 28 localitats sota control de l’enemic, la profunditat de penetració en el territori de la regió de Kursk és de 12 quilòmetres i l’amplada, de 40 quilòmetres”, ha explicat Smirnov en una reunió telemàtica amb el president rus, Vladímir Putin, i altres autoritats del país i que ha estat retransmesa per la televisió estatal.

Segons el governador, en aquestes 28 localitats viuen unes 2.000 persones de les quals es desconeix “la sort que han corregut”. “Tenim 12 civils morts i 121 ferits, entre els quals 10 nens”, hi ha afegit en la mateixa reunió en què, a més de Putin, hi han participat els màxims responsables de Defensa i Seguretat i els governadors de les regions de Belgorod i Briansk, aquesta última també veïna de Kursk.

Smirnov ha fet un balanç de 121.000 evacuats de les zones de la regió de Kursk frontereres amb Ucraïna i ha dit que s’espera evacuar-ne 60.000 més. “El problema és que no hi ha una línia clara del front, no se sap on hi ha les unitats de combat” ucraïneses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona

Pere Deulofeu, nou regidor del PSC a l'Ajuntament de Palamós

palamós
política

La CUP critica el “gir a la dreta” i el “retorn de la sociovergència”

barcelona
política

Més preocupats pel nou finançament que pel nou govern

barcelona
GUERRA A EUROPA

La incursió ucraïnesa s’estén a una altra regió de Rússia

BARCELONA