Política

política

Més preocupats pel nou finançament que pel nou govern

Pocs líders polítics espanyols han valorat avui al nou govern socialista de la Generalitat i els pocs que ho han fet han parlat més del nou finançament que reclama Catalunya que de l’executiu acabat d’estrenar de Salvador Illa. El ministre de Transports, Óscar Puente, afirma que “l’important és que, a partir d’avui, a Catalunya hi ha un Govern centrat en allò tangible, necessari, i es deixa enrere una etapa en què (...) s’ha estat més en la ficció, en els endormiscaments que en les realitats”. Segons recullen agències, el president de la Xunta gallega, el popular Alfonso Rueda, ha desitjat sort a Illa però ha avisat que no ho tindrà fàcil i ha considerat que “l’esperpent de la fugida de Puigdemont” i la “connivència” dels que “s’han deixat humiliar” són “un bon signe del que pot ser aquesta legislatura a Catalunya”. De fet, Rueda ha parlat sobretot del nou finançament que reclama Catalunya i ha advertit que s’enfrontarà a “qualsevol concessió” que perjudiqui a Galícia. Reclama una reunió de totes les comunitats per disposar d’un sistema basat en la “solidaritat i la igualtat”.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha estat més crític i apocalíptic afirmant que el nou sistema que han pactat PSC i ERC és una “derogació verbal” de la Constitució i un “desafiament nacional”. En una entrevista a la COPE ha dit que Espanya està pitjor que abans d’iniciar-se el procés sobiranista perquè ara els independentistes manen a tot l’Estat: “La Constitució ja no es compleix, s’ha derogat verbalment i se’n construeix una altra, també verbalment, amb els termes plurinacionalitat, Espanya federal i Espanya confederal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’FBI investiga com un “intent d’assassinat” contra Trump el tiroteig en el seu camp de golf

barcelona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona