Política

De Joe el Lampista, a José el Taxista

Si la setmana passada Barack Obama va fer de la necessitat virtut en escoltar amb paciència Joe –diminutiu de Joseph–, un suposat lampista que el va abordar pels carrers de Toledo (Ohio) per recriminar-li la política fiscal que proposa, aquest dilluns ha estat José Luis Rodríguez Zapatero qui s'ha deixat retratar i filmar conversant sobre economia amb un representant del poble: el taxista que ha portat a la Moncloa el president càntabre, Miguel Ángel Revilla, del Partit Regionalista de Cantàbria.

José Antonio Moreno, que és com es diu el taxista que ha coprotagonitzat l'escena, ha arribat a la Moncloa conduint el seu taxi i amb Revilla al seient del copilot. Quan ha baixat del cotxe, el president de Cantàbria ha volgut presentar el xofer al president espanyol, que havia sortit a rebre'l a les escales. 

Davant de les càmeres, Zapatero s'ha vist obligat a seguir amb el joc, i li ha preguntat a José el Taxista, si l'està afectant la crisi econòmica i què fa per superar-la. Segons ha explicat ell mateix als periodistes després de la breu conversa amb el president, la resposta ha estat que la crisi s'afronta "treballant més hores". El xofer ha aprofitat l'ocasió per definir Revilla, artífex de la posada en escena, com "una persona encantadora" i "impressionant" amb la qual ha "connectat moltíssim" durant el trajecte.

Per arrodonir la familiaritat de la trobada, el càntabre portava una bossa plena de productes típics de la seva terra: anxoves, mel i sobaos. Ha assegurat que a Zapatero li agraden especialment les anxoves i que n'hi envia sovint, com també fa amb Mariano Rajoy. Revilla governa a Cantàbria amb el PSOE, però anys enrere havia estat conseller del mateix govern en pacte amb el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona