Política

GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa

Acusa Kíiv d’intentar “desestabilitzar” les fronteres de Rússia per “agitar la situació interna” del país

Zelenski diu que ja controlen 1.000 quilòmetres quadrats de territori de la Federació Russa

Vladímir Putin ha promès “expulsar” les forces ucraïneses que han entrat en territori rus en una incursió llançada el 6 d’agost i que aquest dilluns s’estenia a una segona regió de la Federació Russa fronterera amb Ucraïna.

Pel cap del Kremlin, la incursió ucraïnesa busca frenar l’ofensiva russa per “alliberar les repúbliques populars de Lugansk i Donetsk”, a l’est d’Ucraïna.

Un altre dels objectius, hi ha afegit, és el de millorar la posició de Kíiv amb vista a unes eventuals negociacions de pau. “Però, de quines negociacions es pot parlar amb persones que ataquen indiscriminadament civils? De què es pot parlar amb ells?”, s’ha exclamat el president rus, que ha promès una resposta ferma a Kíiv.

Putin ha assegurat que el ritme de les operacions ofensives russes va en augment. “Les nostres forces armades avancen per tota la línia del front”, ha dit el president durant una reunió telemàtica retransmesa per la televisió estatal amb els caps de Defensa i de l’exèrcit i els governadors de tres regions frontereres amb Ucraïna, entre d’altres responsables. “Tots els nostres objectius seran, sens dubte, assolits”, hi ha afegit.

A més de Kursk –on es va iniciar la incursió ucraïnesa, el 6 d’agost passat–, les autoritats s’han vist obligades aquest dilluns a evacuar civils d’una segona regió, Belgorod. En total, es calcula que hi ha més de 120. 000 persones evacuades. El governador en funcions de Kursk, Aleksei Smirnov, ha informat aquest dilluns que les tropes ucraïneses controlen 28 localitats en les quals viuen unes 2.000 persones en total, mentre que han estat evacuats uns 120.000 civils de les zones pròximes al front. Smirnov ha dit també que les forces de Kíiv han penetrat a una profunditat de 12 quilòmetres en una franja de 40 quilòmetres d’amplada.

Per la seva banda, les forces ucraïneses han anunciat aquest dilluns que ja controlen 1.000 quilòmetres quadrats de territori de la Federació Russa com a resultat de la incursió. El comandant de les forces armades d’Ucraïna, Oleksandr Sirski, ha fet aquesta afirmació en un vídeo difós a Telegram pel president del país, Volodímir Zelenski. Els analistes ucraïnesos parlen d’una incursió d’entre 30 i 35 quilòmetres de profunditat.

Putin s’ha mostrat convençut aquest dilluns que l’enemic no aturarà els intents de “desestabilitzar la situació” a les fronteres de Rússia per “agitar la situació interna” del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona
política

Aragonès munta la seva oficina d’expresident

barcelona