Política

política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, de Guanyem, ha fet una piulada a X per exposar els temes que considera cabdals per a les comarques gironines i per a la ciutat de Girona i respecte dels quals confia que el nou govern de la Generalitat “els encarà amb la importància que mereixen”. En primer lloc, esmenta el nou Campus de Salut i el nou Trueta, “un projecte irrenunciable”. En aquest sentit, exposa que després de massa anys i molts governs pel mig, el nou Trueta per fi avança. “No em cansaré de repetir-ho: és el projecte més important dels propers 50 anys a les Comarques Gironines i una oportunitat única per dinamitzar els barris gironins de Santa Eugènia de Ter, Can Gibert del Pla i Sant Narcís. Confiem que els cants de sirena que diuen que el nou Govern el podria deixar de banda per prioritzar el nou Hospital Clínic de Barcelona siguin infundats. Més de 800.000 gironins i gironines el necessiten i ja fa massa anys que esperen”.

En segon lloc, fa referència l’habitatge assequible, “un repte transversal”. Sobre aquesta qüestió, afirma que Girona és una de les ciutats catalanes on el preu de l’habitatge ha pujat més en els últims anys. “L’aposta per l’habitatge assequible passa per fer augmentar el parc públic tal i com ja hem estat fent a Girona amb la compra de més de 50 pisos i cedint sòl municipal per construir-ne 186 més, 88 dels quals per part d’Incasòl. També per mantenir un marc normatiu que ens permeti limitar els Habitatges d’Ús Turístic i perseguir els il·legals. Però a més d’apostar per solucions estructurals, hem de donar resposta a les situacions d’emergència habitacional”. I recorda que la Generalitat té la responsabilitat d’aportar els recursos necessaris perquè “des dels municipis puguem abordar el sensellarisme, i també li pertoca frenar i donar solucions al degoteig de desnonaments de llars vulnerables”. Així, mateix, destaca que en l’àmbit local, “ha d’assumir la seva responsabilitat en l’impuls d’un pla integral per Font de la Pólvora, que doni resposta als reptes socials i econòmics del barri”.

El quart punt que posa en relleu és el model territorial i econòmic: “sostenible i amb treball de qualitat”. Sobre el mateix argumenta que el futur de Girona i les comarques Gironines passa pels trens-tram, pel nou Campus de Salut lligat a la UdG i per la reindustrialització del territori. “El temps de macroprojectes cridaners com el Hard Rock o els Jocs Olímpics d’Hivern ha passat. Cal centrar la mirada en les necessitats dels catalans i catalanes. Per això cal una Generalitat bolcada en millorar el transport públic i que potenciï la creació de llocs de treball estables i de qualitat”.

I el quart punt al qual es refereix és a la defensa de la llengua: "una línia vermella". “Fa no massa anys la llengua era el punt de trobada de tot l’espectre catalanista. Ara ja no. Absorbint les despulles de Ciutadans, el PSC ha aconseguit recuperar la Generalitat i molts ajuntaments, però amb un cost evident en detriment de la llengua. Sentir dir Lérida o Bajo Llobregat o fer discursos íntegrament en castellà per qui és ara president de la Generalitat afebleix greument el prestigi social del català”. I en aquesta línia es mostra especialment preocupat pel paper del nou govern davant l’embat judicial contra la immersió lingüística a l’escola. “Garantir el domini del català a l’escola pública significa garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom perquè la llengua ha estat sempre i ha de seguir sent un cohesionador social”. I assegura que es posa a disposició de la Conselleria de Política Lingüística per tot projecte o iniciativa on Girona hi pugui col·laborar. “El nostre és un govern que té com a prioritat la llengua catalana”, afirma.

I per últim, expressa la disposició de l’Ajuntament de Girona a cooperar amb el nou govern català per tal que avancin en aquests punts de considera de “mínims”. “I tot, sense renunciar mai, a defensar els drets civils i polítics, avui encara no garantits, i el dret a l’autodeterminació del nostre poble”, rebla Salellas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia