Política

guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

Teheran qualifica de “genocidi” l’atac israelià i assegura que l’Estat d’Israel va buscar boicotejar les negociacions de pau

El secretari general de Nacions Unides, António Guterres, ha condemnat aquest dilluns “la contínua pèrdua de vides” a Gaza després del “devastador” atac d’Israel de dissabte a l’escola Al Tabaín, on 93 palestins van ser assassinats, inclosos 11 nens i 6 dones.

El portaveu del secretari general de l’ONU, Farhan Haq, s’ha referit al succés com una altra mostra de l’“horror “ i el “sofriment” en l’enclavament palestí després de la intensificació del conflicte en la Franja des d’octubre de l’any passat.

“El secretari general està consternat en veure que les disposicions de la resolució 2735 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides continuen sense implementar-se”, ha esgrimit Haq.

No obstant això, ha indicat que Guterres “acull amb satisfacció els esforços de mediació” dels EUA, Egipte i Qatar per aconseguir que l’Estat israelià i que el grup islamista palestí Hamàs segellin un acord d’alto el foc i l’alliberament d’ostatges.

A més, Guterres “insta totes dues parts que es reincorporin a les negociacions” i concloguin l’acord; un escenari que ara sembla molt allunyat també pel clima d’alta tensió entre, Israel d’una banda, i l’Iran i el grup paramilitar xiïta libanès Hezbol·là –tots dos socis regionals de Hamàs– per un altre.

L’Iran i Hezbol·l van jurar venjar les morts d’Ismail Haniyeh, qui era el líder polític de Hamàs abans de ser assassinat a Teheran el 31 de juliol en un atac que les autoritats iranianes atribueixen a Israel; i de Fuad Shukr, líder militar del grup xiïta, qui va morir en un atac israelià als afores de Beirut el 30 de juliol.

Teheran ha qualificat de “genocidi” a l’atac israelià i ha afirmat que ha culminat els preparatius per al “càstig sever” d’Israel, en assegurar que l’Estat d’Israel va buscar boicotejar la treva a Gaza amb l’assassinat de Haniyeh i dels civils a l’escola Al Tabaín.

El d’Al Tabaín és el vigèsim-primer atac –amb un saldo total de 274 víctimes mortals– a una escola refugi a Gaza des del 4 de juliol, segons l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació d’Assumptes Humanitari (OCHA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.