Política

política

Turull també augura més protagonisme de Puigdemont a JxCat

Volen aprofitar el congrés per aglutinar l’independentisme

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, augurat un paper polític “molt principal” de Carles Puigdemont després del congrés que celebrarà el partit el cap de setmana del 27 d’octubre. Turull no ha concretat -en declaracions a Catalunya Ràdio- si Puigdemont reprendrà la presidència del partit que ara ocupa Laura Borràs, o assumirà alguna altra funció, però sí ha assenyalat que hi ha “unanimitat” a Junts a favor que el diputat exiliat “tingui un paper molt actiu” en el “rellançament de l’independentisme”.

Sobre si Puigdemont deixarà o no la seva acta de diputat al Parlament, com va assegurar que faria si no aconseguia la presidència de la Generalitat, ha apuntat que ha de ser el president qui aclareixi properament què és el que pensa fer. No és la primera veu que insta Puigdemont a fer un pas endavant en la gestió del partit. L’excap del grup municipal a Barcelona i exalcalde Xavier Trias, també va suggerir-ho fa uns dies.

JxCat celebrarà a la tardor un congrés per resituar el partit en l’oposició al govern de Salvador Illa, i per mirar d’aglutinar independentistes desencisats o a la recerca d’una estratègia comuna. El congrés que s’avança dos anys, no serà per repartir “cadires”, assegura sinó que posaran tot l’èmfasi a erigir Junts com la gran alternativa al Govern “espanyolista d’Illa, investit amb el suport de PSC, ERC i Comuns”. Junts vol obrir les portes a votants “desorientats” d’ERC, que van confiar el seu vot als republicans i que van obtenir “l’efecte contrari al que pretenien”, perquè van acabar servint per investir Illa: “ERC ha trencat el bloc independentista”, ha denunciat Turull. També aniran a buscar aquells independentistes desencantats que en les últimes eleccions catalanes “s’hi van quedar a casa”. Per atraure aquests votants, JxCat posarà com a “prioritat l’eix nacional”, l’objectiu de la independència, i ampliarà les seves fronteres a “moltíssimes sensibilitats” ideològiques que comparteixin aquesta meta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès munta la seva oficina d’expresident

barcelona
Política

Mor Miquel Pons Victori, batlle de Sant Lluís entre el 2001 i el 2003

política

Turull també augura més protagonisme de Puigdemont a JxCat

barcelona
estats units

Trump busca frenar l’auge de Harris impulsant la seva campanya amb l’ajuda de Musk a X

barcelona
Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona