Política

Política

Mor Miquel Pons Victori, batlle de Sant Lluís entre el 2001 i el 2003

Va impulsar la creació de la Junta Municipal de Cultura per les entitats locals

L’exbatlle del municipi de Sant Lluís (Menorca), Miquel Pons Victori, va morir dissabte, a l’edat de 84 anys, segons ha confirmat el digital Menorca.info. Era conegut per tenir un caràcter afable, tolerant i dialogant. Abans d’entrar al consistori va ser soci fundador i també president de l’Associació de Veïns de Sant Lluís (1976), membre de l’Associació de Pares d’Alumnes de l’escola pública, i vicepresident i vocal del Centre Cultural i Esportiu de Sant Lluís.

L’any 1983 va iniciar la seva primera etapa com a polític formant part de la candidatura de l’Agrupació Independents de Sant Lluís que va guanyar aquelles eleccions. Va ser nomenat regidor de Cultura, i des d’aquest càrrec va impulsar la participació ciutadana amb la creació de la Junta Municipal de Cultura, formada per representants de les entitats locals; va commemorar el 80è aniversari de la independència municipal de Sant Lluís respecte de Maó, amb la creació d’una galeria fotogràfica dels diversos batlles que hi ha hagut; i va recuperar la memòria del pintor i gravador santlluïser Lluís Portella, entre molts altres actes. El 1987 va renovar el càrrec, però tres anys després va dimitir per discrepàncies amb la construcció d’un camp de golf i un aparthotel. El 1998 va tornar a la política per substituir un regidor que havia dimitit per problemes de salut, i un any més tard va encapçalar la candidatura Independents per Menorca, que gràcies a un pacte entre el partit local dels socialistes, el va dur a convertir-se en batlle entre el 2001 i 2003. Durant aquests dos anys va fer millores en la urbanització de Punta Prima, va tramitar el projecte de la Sala Albert Camús; va eliminar les barreres arquitectòniques del nucli urbà; va contribuir en la segona fase del servei de baixa tensió, telefonia i enllumenat de s’Ullastrar; i va fer la compra del pinar de Sa Garrigueta, entre altres.

Del 2010 i el 2013 va ser president del Club de Jubilats de Sant Lluís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia