Política

política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

En el seu primer acte públic, dona suport al cos i manté que arribarà als 22.000 agents al 2030

En plena crisi de prestigi del cos policial després que Carles Puigdemont esquivés dijous passat el gran dispositiu desplegat per arrestar-lo, el president de la Generalitat, Salvador llla, ha estrenat la seva agenda pública amb un acte per mostrar als Mossos d’Esquadra el seu “suport i reconeixement” i els ha assegurat que garantirà que puguin treballar “allunyats de la confrontació política”. Acompanyat de la consellera d’Interior i Seguretat Pública, Núria Parlón, Illa ha visitat el quarter general dels Mossos a Sabadell i allà ha anunciat que la plantilla dels Mossos haurà arribat als 22.000 efectius d’aquí al 2030. Al novembre i dins del pacte per investir Pedro Sánchez, el govern central va pactar amb ERC que l’executiu central financés la incorporació de 3.739 agents, un 20% més.

Sense entrar en temes espinosos com el fallit dispositiu per detenir Puigdemont ni avançar cap canvi d’organigrama tot i haver avançat en campana que recuperaria el major Josep Lluís Trapero, Illa simplement ha confiat que podrà generar un clima de “confiança recíproca” entre el cos i el govern i ha reiterat que el seu serà un govern “per a tothom”, de manera que desitja també “un cos de Mossos per a tothom”. Per això, creu, els agents “demanen rigor i un clima asserenat“. “Catalunya inicia una nova etapa en la manera d’afrontar la seguretat del país”, ha promès, reflexionant que Catalunya té una bona policia però “sempre es pot fer millor”.

A l’entrada de les instal·lacions, Illa ha estat rebut pel comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, que després de l’operatiu fallit per detenir Puigdemont va carregar durament contra l’expresident de la Generalitat assegurant que “no van ser els Mossos els que van fer el ridícul”. El sindicat majoritari, Fepol, lamentava la setmana passada que el departament d’Interior no fes autocrítica i alertava de l’impacte que tot plegat pot tenir en la imatge i el prestigi del cos. Avui, Illa i Parlón s’han reunit amb alts càrrecs i representants sindicals per transmetre’ls el seu suport i saber de primera mà les seves necessitats. Cap dels dos han avançat cap canvi en l’organigrama, però el president del govern ja va anunciar durant la campanya electoral que si sortia escollit recuperaria Josep Lluís Trapero com a director general dels Mossos. El president i la consellera han volgut escoltar els agents i els seus sindicats abans de “prendre les decisions que correspongui”.

Per al PP, que el primer acte públic de Salvador Illa sigui per donar suport als Mossos després que no detinguessin dijous passat Carles Puigdemont demostra que “Catalunya segueix tenint un president independentista”. Després del primer Consell Executiu de l’equip socialista, la consellera i portaveu Sílvia Paneque ja havia mostrat tot el “reconeixement” del govern al cos policial. Ahir, en l’informe enviat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, el ministeri de l’Interior es rentava les mans i atribuïa totalment el fracàs de l’operació als Mossos, aclarint que la policia catalana “no va requerir” en cap moment cap suport per a l’operatiu “més enllà de les habituals prestacions de serveis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Alemanya busca un ucraïnès per la seva vinculació amb el sabotatge al Nord Stream

barcelona
política

Campanya d’autoinculpació pel míting de Puigdemont de l’Arc de Triomf

barcelona
política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

barcelona
amèrica llatina

L’ONU denuncia la falta de transparència en les eleccions de Veneçuela

barcelona
política

Lluís Puig canvia l’advocat Sàmper i revela que Puigdemont li va demanar que no l’acompanyés

barcelona
àsia

Kishida anuncia la seva renúncia a continuar com a primer ministre del Japó

barcelona
política

Illa vol aconseguir que tothom “es torni a sentir part de la mateixa Catalunya”

barcelona
Artur Colomer
Alcalde de Sant Feliu de Pallerols (Units per Sant Feliu-ERC-AM)

“Ens hem de fer forts a l’hora de posar noms de dona”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona