Política

política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

Presenten escrits al TSJC i al Suprem

Els diputats del Parlament, del Congrés dels Diputats i els senadors de Junts per Catalunya han comunicat a través d’un escrit al Tribunal Suprem i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la seva participació en l’acte d’acompanyament a Carles Puigdemont, dijous passat. Els parlamentaris i senadors del partit fan constar a tots dos tribunals la inexistència de fets constitutius de delicte i reiteren que el que sí que és il·legal és “no aplicar la llei d’amnistia per part d’uns jutges prevaricadors”. Alhora, denuncien la persecució “indiscriminada” de persones arran de l’acte, així com les detencions “arbitràries” posteriors.

El Consell de la República ha iniciat aquest dimecres una campanya d’autoinculpacions per les detencions “il·legals i arbitràries” que consideren que hi ha hagut arran del retorn a Catalunya de Puigdemont, concretades en tres agents dels Mossos d’Esquadra, que han estat posats en llibertat, però suspesos de sou i feina pel cos.

Els representants de JxCat manifesten que van participar en l’acte de rebuda a Puigdemont, van acompanyar-lo i ajudar-lo “en la seva protecció” i que van estar amb ell “fins a la seva sortida”. “Volem fer constar que cap dels fets pels quals s’està detenint a diversos ciutadans són constitutius de delicte. En un estat democràtic i de dret, les culpes pròpies no es poden resoldre amb detencions indiscriminades i, molt menys, quan aquestes es basen en fets que no són constitutius de delicte”, reblen en l’escrit

Els diputats al Congrés i al Senat han registrat l’escrit al Tribunal Suprem i els diputats al Parlament ho han fet al TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix