Política

estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

Des del març, aquest és el quart mes consecutiu que la dada d’inflació baixa als Estats Units

L’Índex de Preus al Consum (IPC) dels Estats Units va baixar una dècima al juliol fins al 2,9% respecte a la dada de juny, tot i que es manté per sobre de l’objectiu del 2% de la Reserva Federal malgrat els alts tipus d’interès.

El de juliol és la dada d’inflació més baixa des de març de 2021, per la qual cosa creixen les expectatives que la Reserva Federal (Fed) decideixi començar a retallar els tipus d’interès en la seva reunió de setembre amb una baixada d’un quart de punt.

L’Oficina d’Estadístiques Laborals (BLS, en anglès) dels Estats Units ha informat aquest dimecres que els preus al consum van augmentar dues dècimes respecte a juny.

La inflació subjacent, una dada clau que exclou els volàtils preus d’aliments i combustibles, també va baixar una dècima interanual fins al 3,2%, i en termes mensuals va pujar dues dècimes.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha celebrat la dada encara que ha lamentat que “els preus continuen sent massa alts: les grans corporacions estan acumulant guanys rècord i no estan fent prou per a abaixar els preus”.

“La dada d’avui mostra que continuem avançant en la lluita contra la inflació i reduint els costos per a les llars estatunidenques”, ha afegit Biden, que ha assegurat que el seu govern està “aconseguint un progrés real”.

Amb aquesta, la inflació als Estats Units acumula quatre baixades seguides des de la dada de març, que va ser del 3,5%.

La Fed manté els tipus d’interès des de juliol de 2023 en una forqueta d’entre el 5,25% i el 5,5%, el seu màxim nivell des de 2001, després d’onze pujades iniciades el març de 2022.

Tots els ulls estan posats ara en la reunió mensual que la institució celebrarà entre el 17 i el 18 de setembre, en la qual s’espera que es pugui veure una primera baixada de tipus.

El president de la Fed, Jerome Powell, ha insistit que vol veure una baixada sostinguda de la inflació i que l’augment de preus s’acomodi al voltant del 2% per a poder prendre aquesta decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix