Política

POLÍTICA

El PSC demana a l’alcalde de Girona que premi l’accelerador

Els socialistes consideren que l’equip de govern ha avançat poc en el primer any de mandat

Esporrín i Fuentes lamenten que s’hagin generat “conflictes innecessaris”

El grup municipal del PSC creu que aquest primer any no s’ha avançat prou en la gestió de la ciutat de Girona. En una nota de premsa, la nova portaveu del grup, Bea Esporrín, i el nou portaveu adjunt, Maxi Fuentes, han demanat a l’alcalde, Lluc Salellas (Guanyem), que premi l’accelerador. “Després d’un any al govern, considerem que s’ha avançat poc en els projectes essencials per a Girona”, afirmen.

Els socialistes, a més, consideren que la gestió de Guanyem, Junts i ERC han creat “conflictes innecessaris amb la ciutadania”, especialment en temes com l’Institut Ermessenda –la marxa enrere a la decisió inicial d’unificar el centre en una sola seu, a Can Prunell–, la peça de Montilivi –la cessió d’un solar a la Diputació de Girona– i i l’eliminació de dues línies d’I1 a l’escola bressol municipal La Baldufa el curs que ve.

“Consens trencat”

El PSC-Girona pel Canvi reclama a Salellas un projecte del nou campus de salut Hospital Trueta que respecti el consens ciutadà i eviti divisions que podrien ser perjudicials per al projecte més important de la ciutat en les properes dècades. “Fins ara hi havia el consens unànime de la ciutadania per un projecte tan necessari i que ha de transformar en termes de mobilitat, urbanisme i economia la zona oest de la ciutat. El govern de Salellas ha trencat aquest consens hi haurà de treballar de valent per buscar solucions per no perdre la zona verda més important de la zona i que esponja tres dels barris amb més densitat de la ciutat com són Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert del Pla”, ha explicat la portaveu del grup, Bea Esporrín.

El PSC ha recordat que hi ha marge de millora en la reforma del carrer de la Creu i en la conversió de la plaça Catalunya en un espai per a vianants. El grup municipal ha perdut aquesta setmana la seva portaveu, Sílvia Paneque, nomenada nova consellera de Territori i portaveu de govern de la Generalitat. En les properes setmanes, Ferran Rafa s’integrarà en el grup del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia