Política

Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un pont a Kursk

L’acció complica l’evacuació de 28 localitats de la regió fronterera russa

Moscou denúncia l’atac d’un dron a la central nuclear de Zaporíjia, sota control rus des de 2022

La aviació ucraïnesa ha anunciat la destrucció d’un pont sobre el riu Seim a Kursk, on les forces de Kíiv continuen avançat des que el passat 6 d’agost van iniciar un atac sorpresa contra aquesta regió fronterera russa.

El comandant de la Fora Aèria d’Ucraïna, Mikola Olestxuk, ha publicat un vídeo amb imatges aèries on es veu com una única explosió fa col·lapsar bona part del pont a sobre el riu. Segons l’agència russa Astra, la infraestructura atacada és a prop de la localitat de Glushkovo, al districte de Glushkovsky. Segons la mateixa, font, la seva destrucció ha deixat aïllats els veïns de 28 poblacions de la zona. A més, Astra assegura que un altre pont sobre el riu Seim, a prop del poble de Zvannoe, també està patint atacs.

Segons fonts russes citades per l’agència Efe, aquestes accions formen part dels preparatius d’una operació ucraïnesa al districte, per crear la possibilitat d’encerclar les forces russes que hi són emplaçades. A més, complica l’evacuació obligatòria dels assentaments afectats, ordenada divendres.

Al seu missatge, Olestxuk ha reivindicat que la Força Aèria d’Ucraïna “participa activament en les operacions de combat en direcció a Kursk”. Segons el militar, els pilots ucraïnesos colpegen “els reductes enemics, les acumulacions d’equipament, així com els centres logístics i les rutes de subministrament enemigues amb atacs d’alta precisió”. Kíiv assegura que l’objectiu de la incursió de les seves tropes en territori rus no és ocupar-lo sinó protegir vides ucraïneses evitant atacs transfronterers i desviant els reforços russos.

La Força Aèria ucraïnesa ha informat aquest dissabte d’un atac aeri rus contra la ciutat de Sumi amb un míssil de creuer Iskander-K i catorze drons kamikaze de tipus Shahed, de fabricació iraniana llançats des de les regions de Kursk, Yeisk i Primorsko-Akhtarsk, al sud i l’oest de Rússia. Segons el mateix comunicat, les defenses antiaèries han pogut abatre els catorze avions no tripulats, però no el míssil.

Atac a Zaporíjia

De la seva banda, Moscou ha denunciat un atac d’un dron a tocar de la central nuclear ucraïnesa de Zaporíjia, sota control rus des del març de 2022. El servei de premsa de la planta afirma que l’exèrcit ucraïnès ha llançat una bomba sobre la carretera que passa al costat dels reactors a l’exterior del perímetre. La nota subratlla que és el camí pel qual els treballadors de la central es traslladen constantment. Segons els gestors russos de la planta nuclear, la més gran d’Europa, l’incident no ha provocat ferits però ha suposat una amenaça directa a la seguretat del personal i instal·lació atòmica. El comunicat afegeix que els inspectors de l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica (AIEA) han estat informats del succés i han visitat el lloc on ha caigut l’explosiu.

El passat 11 d’agost les forces ucraïneses ja van atacar amb dos drons una torre de refrigeració del complex i van provocar un incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia