Política

Pròxim Orient

Almenys deu morts en un atac aeri israelià al sud del Líban

Les víctimes mortals eren totes de nacionalitat siriana

Israel anuncia la mort d’un comandant d’Hezbol·là en un atac sel·lectiu a la zona de Tir

Almenys una desena de persones han mort i cinc han resultat ferides aquesta matinada en un atac israelià contra una fàbrica de ciment al sud del Líban, segons ha informat aquest dissabte l’agència libanesa NNA.

El bombardeig ha tingut lloc passada la mitjanit a la zona industrial de Toul al Kfour, a la governació de Nabatia. Les explosions han provocat la mort de deu persones de nacionalitat siriana, entre les quals el vigilant de la factoria i la seva família, la dona i dos fills.

Els serveis d’emergències han traslladat els cinc ferits, tres dels quals també sirians, a l’hospital Xeic Ragheb Harb, proper al lloc dels fets. Una dona libanesa i una persona sudanesa també han estat ateses d’urgència.

El nou atac israelià es produeix enmig de l’escalada de tensió i violència a la regió. Aquest mateix dissabte, dos atacs separats amb drons suposadament israelians han deixat dues víctimes mortals a la zona de Tir, també al sud del Líban. Una de les víctimes ha estat abatuda per un dron quan circulava en motocicleta a l’àrea de Cadmus. L’exèrcit israelià ha reivindicat aquesta acció i ha anunciat que el mort és un comandant del grup xiïta libanès Hezbol·là, Hussein Ibrahim Kasseb. Segons Tel Aviv, Kasseb pertanyia al Radwan, un cos d’elit del grup proiranià. Una altra persona ha mort per l’impacte d’un míssil llançat per un avió no tripulat a l’est de Tir.

Israel ha reconegut aquest que almenys 55 coets de la milícia xiïta libanesa han caigut al nord del país. La majoria dels projectils han impactat en zones obertes i no han provocat víctimes, però han desencadenat una sèrie d’incendis a la zona d’Ayelet HaSahar, a només una desena de quilòmetres de la frontera. Sí que ha provocat ferits, dos militars, un atac previ contra la zona de Misgav Am, també a tocar de la divisòria.

Hezbol·là ha reivindicat aquests atacs i els ha emmarcat en la resposta al bombardeig contra Toul al Kfour. Israel ha confirmat haver bombardejat durant la nit un “magatzem d’armes” d’Hezbol·là a l’àrea de Nabatia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia