Política

política

Junts demana explicacions a Illa sobre els casos de “nepotisme”

Ha presentat una sol·licitud de compareixença al Parlament després del nomenament dels familiars de dos alts càrrecs del PSC

Després del nomenament de familiars directes de dos alts càrrecs del PSC, Junts per Catalunya ha registrat aquest matí una sol·licitud de compareixença al Parlament del president de la Generalitat, Salvador Illa, perquè doni explicacions sobre la composició del nou govern i sobretot aquests casos, ja que considera que son un “evident” exemple de “nepotisme”. El nomenament de la parella de la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, com a cap de gabinet del seu departament i el de Yolanda Collboni, germana de l’alcalde de Barcelona, com a assessora en projectes transversals del Departament de la Presidència han encès les alarmes de JxCat, que lamenta que “aquesta pràctica gens exemplar empitjora encara més la desafecció de la ciutadania cap a la política i repercuteix negativament en les institucions del país”.

En el cas de la parella de Paneque, Junts demana a Illa que “desautoritzi” aquest nomenament. Per últim, el grup parlamentari critica el silenci d’ERC i dels Comuns “davant d’aquests casos de nepotisme i dels primers passos erronis d’un govern que comença malament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.