Política

guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

Les forces ucraïneses capturen una nova localitat i estenen la seva ofensiva a territori rus

Zelenski diu que la incursió té com a objectiu crear una zona de seguretat

Rússia descarta la possibilitat d’unes converses de pau “en aquest moment”

Les forces ucraïneses busquen fixar posicions a la regió fronterera russa de Kursk, on Kíiv assegura haver destruït un nou pont estratègic i capturat una altra localitat, gairebé dues setmanes després de l’inici de l’ofensiva, mentre l’exèrcit rus avança en el Donetsk, a l’est d’Ucraïna, on aquest dilluns ha anunciat la conquesta de Zaline.

La destrucció del pont, utilitzat per Rússia per abastir les seves tropes i l’evacuació de residents, va ser anunciada per Kíiv diumenge al vespre i confirmada per Moscou aquest dilluns.

En una declaració en vídeo al canal de Telegram del presentador de la televisió estatal russa Vladímir Soloviov, un membre del Comitè d’Investigació de Rússia assegura que és el tercer pont que les forces ucraïneses colpegen i danyen a la regió fronterera en tres dies. La seva destrucció podria obstaculitzar la capacitat de Rússia de dur vehicles blindats a través del riu Seim per contrarestar l’ofensiva de Kíiv, que tindria per objectiu crear una zona de seguretat per impedir nous atacs de Moscou a través de la frontera.

“Ara mateix, la principal tasca de les nostres operacions defensives és destruir tot el potencial bèl·lic rus possible i dur a terme el màxim d’accions contraofensives. Això inclou la creació d’una zona coixí en el territori agressor: la nostra operació a la regió de Kursk”, va dir Zelenski diumenge, en la seva tradicional al·locució nocturna. És la primera vegada que el president ucraïnès es pronuncia obertament sobre l’objectiu de l’operació transfronterera, iniciada el 6 d’agost passat.

Per la seva banda, Yuri Ushakov, assessor del president rus, Vladímir Putin, va declarar dilluns que Moscou no estava disposada a mantenir negociacions de pau amb Ucraïna en aquest moment, atès l’atac de Kíiv a la regió de Kursk, però que Rússia no retirava les seves anteriors propostes de pau.

Ushakov ha fet aquest comentari en una declaració en vídeo difosa pel mitjà de notícies SHOT i recollit per Efe. “En aquest moment, atesa aquesta aventura (Kursk), no parlarem”, ha declarat Ushakov.

Interrogat sobre si les propostes de converses de pau presentades per Putin el juny passat havien estat retirades de la taula, Ushakov ha contestat que no. “No (les propostes) no han estat cancel·lades. Però en aquest moment, per descomptat, que seria completament inapropiat entrar en qualsevol mena de procés de negociació”, ha dit.

Les propostes fetes per Putin són totalment inacceptables per Ucraïna perquè preveuen la retirada de l’exèrcit de Kíiv de les quatre regions ocupades per Moscou –Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia–, així com renunciar a la seva aspiració d’entrar a l’OTAN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.