Política

política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

Lamenta també el dispositiu policial muntat per detenir Puigdemont en aliança amb “la més alta judicatura espanyola”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha carregat avui durament contra ERC, a qui acusa d’haver trencat la unitat independentista fent possible que Salvador Illa sigui el nou president de la Generalitat. En un comunicat fet públic avui i recollit per l’ACN, l’entitat presidida per Lluís Llach assegura que amb aquest pacte de govern, Esquerra“culmina el seu trencament amb l’estratègia unitària” de l’independentisme “seguida des de la sentència del 2010 del Tribunal Constitucional contra l’Estatut”. L’ANC afirma que la investidura del primer secretari del PSC forma part de la “política fracassada” dels tripartits presidits per Pasqual Maragall i José Montilla i “tornarà a fracassar”, ja que les competències actuals del Parlament i la Generalitat “no permeten afrontar els grans reptes nacionals, econòmics i socials” de Catalunya, que només es poden resoldre “fent triomfar la República Catalana”.

L’Assemblea Nacional Catalana també critica el dispositiu muntat el dia de la investidura d’Illa per detenir l’expresident Carles Puigdemont, assegurant que estava dissenyat “per congraciar-se amb la més alta judicatura espanyola abans que respectar la democràcia”. L’entitat retreu a la policia catalana l’ús de gas pebre contra manifestants “que de manera no violenta volien penetrar al parc de la Ciutadella” i que activés l’operació gàbia, pensada per capturar terroristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.