Política

ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

Joe Biden assegura que està “preparat per passar la torxa” a Kamala Harris

Milers de manifestants s’han concentrat aquest dilluns a Chicago per exigir un canvi de política dels EUA en relació a la guerra a Gaza, coincidint amb l’obertura de la convenció del Partit Demòcrata, que ha de consagrar Kamala Harris com a candidata presidencial.

Els manifestants –activistes i votants demòcrates– esperen fer prou pressió per forçar Harris a limitar o retirar el suport de l’administració nord-americana cap a Israel. La política de suport incondicional de l’administració Biden al govern de Netanyahu després dels atemptats del 7 d’octubre ha sembrat divisions dins les files del partit. El rebuig és especialment acusat entre els joves, tal com ho demostra una enquesta publicada per The New York Times segons la qual el 45% dels votants demòcrates menors de 30 anys rebutja la gestió del conflicte a càrrec de l’actual president i l’onada de protestes contra els bombardejos israelians en campus universitaris d’arreu del país.

En la inauguració de la convenció demòcrata està prevista la intervenció del president Joe Biden. És un dels discursos més esperats després de l’inèdit pas al costat en la cursa a la Casa Blanca que, cedint a les pressions dels congressistes i altres dirigents del partit, s’ha vist obligat a fer aquest en favor de la vicepresidenta. A més de Biden, també hi ha programades les intervencions de Hillary Clinton –exsecretària d’Estat amb Obama i candidata presidencial derrotada per Trump a les eleccions del 2016– i la congressista Alexandra Ocasio-Cortez, exponent de l’ala progressista demòcrata i considerada un valor a l’alça dins del partit.

Biden, “preparat” per passar el relleu

R. Bruna

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat aquest dilluns que està preparat per passar el relleu a la seva vicepresidenta, Kamala Harris, com a candidata demòcrata a les eleccions presidencials del proper novembre.

Biden ho ha dit en una breu atenció als mitjans a la Convenció Nacional Demòcrata que ha de ratificar Harris comla presidenciable del partit. El president, que aquest dilluns al vespre (hora local, matinada a Catalunya) intervindrà a la convenció, s’ha deixat veure a l’United Center per a fer una prova de sor i ha respost a algunes preguntes dels periodistes. Qüestionat sobre si està “preparat per passar la torxa” a Harris, ha contestat que “ho estic”. Biden no ha volgut avançar serà el seu discurs: “L’escoltareu aquesta nit”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia