Política

Set morts a Louisiana pel pas del 'Gustav'

Món

L'huracà Gustav, que ha arribat a Louisiana amb vents de 175 quilòmetres per hora, s'ha debilitat fins a convertir-se en tempesta tropical en la seva trajectòria cap al sud-est de Texas, segons ha informat el Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels Estats Units.

Els vents del Gustav s'han reduït a 95 quilòmetres hora i la tempesta avança a 20 quilòmetres per hora amb una tendència a degradar-se fins a depressió en les properes 24 a 48 hores. A aquesta velocitat, el centre del Gustav ha de passar la part occidental de Louisiana i entrar de ple a la part oriental de Texas com una tempesta cada vegada més debilitada.

Tal com s'acostava a la costa de Louisiana, el Gustav ha anat reduint la seva intensitat fins a disminuir la força dels seus vents a la categoria 2 de cicló a l'escala Saffir-Simpson d'un màxim de cinc.

Set persones han mort fins ara com a conseqüència de l'impacte de l'huracà, a més a més de les 96 víctimes registrades al seu pas pel Carib. Segons les autoritats estatals, dels set morts, quatre eren malalts en estat molt greu que han mort quan eren evacuats des d'hospitals de Nova Orleans. Els altres han mort en dos accidents separats per la caiguda d'arbres.

Més de 750.000 persones s'han quedat sense electricitat al sud de Louisiana, Texas i Mississipí pel trencament d'una línia central elèctrica de la companyia Entergy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.