Política

guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat clau de l’est d’Ucraïna

Moscou assegura haver capturat una nova ciutat a la regió de Donetsk

La guerra a Ucraïna s’intensifica quan s’estan a punt de complir dos anys i mig de l’inici de la invasió russa a gran escala del país, el febrer de 2022. Les forces russes han incrementat els atacs sobre posicions controlades per Kíiv, especialment a l’est d’Ucraïna, on avancen implacables sobre la ciutat de Pokrovsk, on encara viuen unes 53.000 persones i és un centre logístic clau.

Civils amb nens petits als braços i arrossegant maletes pesades fugien aquest dimarts de la ciutat, després que les autoritats locals haguessin ordenat dilluns la seva evacuació de la ciutat i la dels pobles del voltant davant el ràpid avenç rus, informen les agències. Les forces de Vladímir Putin es troben ja a menys de deu quilòmetres de la ciutat.

En el marc de la mateixa ofensiva, Moscou ha anunciat aquest dimarts la captura de la ciutat de Niu-York, a la regió de Donetsk, també a l’est d’Ucraïna. El Ministeri de Defensa rus ha descrit la localitat com un centre logístic de gran importància estratègica prop del bastió de Toretsk, un dels objectius de l’ofensiva russa a Donetsk, juntament amb Pokrovsk. Amb una població abans de l’inici de la guerra d’uns 10.000 habitants, Toretsk està situada en la línia ferroviària cap a Sloviansk, una de les ciutats de l’est d’Ucraïna que Moscou intenta captura des de fa temps.

Mentre Moscou continua endavant amb la seva ofensiva a l’est d’Ucraïna, les tropes de Kíiv avancen a Kursk, on més de 122.000 han abandonat la regió fronterera russa, segons informa l’agència de notícies estatal TASS que cita fonts del Ministeri rus d’Emergències.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha assegurat aquest dimarts, segons informa l’agència Efe, que els seus soldats controlen més de 1.250 quilòmetres quadrats i 92 localitats de la regió fronterera russa, des de l’inici de l’ofensiva sorpresa el 6 d’agost passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona
laboral

CCOO lamenta l’increment dels accidents laborals greus i mortals

barcelona
Àsia

La Xina aprova onze nous reactors nuclears

barcelona
Política

Els comuns tornen a carregar contra la tria de consellers “conservadors” com Sàmper i Espadaler

barcelona