Política

estats units

Els Obama beneeixen la candidatura de Kamala Harris

L’expresident i la seva esposa llancen un missatge d’esperança i adverteixen dels perills d’un segon mandant de Donald Trump

L’antic mandatari assegura que “sí, ella pot” i que els Estats Units estan preparats per obrir un nou capítol amb la candidata demòcrata com a presidenta

Kamala Harris ha estat oficialment elegida aquesta matinada (hora catalana) com a candidata del Partit Demòcrata per a les eleccions presidencials del pròxim 5 de novembre. Estat rere estat han formalitzat el seu suport a la candidatura formada per Harris i Tim Walz, durant la segona jornada de la Convenció Demòcrata, un tràmit que s’ha convertit en tot una festa en la qual han participat Douglas Emhoff, marit de la vicepresidenta, i el senador Bernie Sanders.

El gran protagonista, però d’aquesta segona jornada de la convenció demòcrata ha estat el matrimoni Barack i Michelle Obama.

L’expresident i l’antiga primera dama, una de les parelles polítiques més influents i populars del Partit Demòcrata, han estat rebuts com autèntiques estrelles del rock a l’estadi United Center de Chicago, on se celebra la convenció i on aquest dijous Harris pronunciarà el discurs d’acceptació de la nominació presidencial.

Barack i Michelle Obama han desfermat l’entusiasme del públic amb la seva energia i uns discursos contundents i posant l’accent en l’esperança que representa la vicepresidenta i candidata demòcrata.

“Sí, es pot!”, cridava el públic quan el matrimoni ha pujat a l’escenari, replicant el lema de la campanya que va dur Barack Obama a la Casa Blanca el 2008.

En les seves respectives intervencions han fet una crida a la unitat i han carregat durament l’expresident Donald Trump advertint dels perills d’un seu segon mandat.

L’antic president ha atacat amb duresa el republicà, al qual ha descrit com un multimilionari egoista i fanfarró, que només veu el “poder com un mitjà per aconseguir els seus objectius” i que recorre a “teories de la conspiració” per combatre la seva principal por, que va dir és perdre davant Harris a les eleccions de novembre.

“No necessitem quatre anys més de fanfarroneria i caos. Hem vist aquesta pel·lícula i sabem que la segona part sempre és pitjor. Els Estats Units estan preparats per un nou capítol. Els Estats Units estan preparats per a una història millor”, ha assegurat Obama, en declaracions recollides per les agències internacionals. “Estem preparats per a una presidenta Kamala Harris! Sí, ella pot”, ha clamat l’expresident.

Tot seguit, Obama ha passat a descriure els Estats Units que vol crear Harris com un país de “llibertat” i “oportunitats” per a tots els nord-americans, sense importar la seva classe social ni el color de la seva pell.“Crec que això és el que anhelem, un retorn als Estats Units on treballem junts i ens cuidem uns a altres”, ha afirmat Obama, que ha fet una crida a la unitat.

Amb aquest “Sí, ella pot, l’expresident ha passat el testimoni a Harris i ha culminat el camí que ha marcat des del principi l’equip de la vicepresidenta: reviure el record de la campanya que va convertir Obama en el president afroamericà dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.