Política

política

Montero emfatitza que l’acord amb ERC no suposa una “reforma del sistema” de finançament

En el que es pot interpretar com un intent de temperar les aigües tant al PSOE com a les comunitats autònomes que han alçat la veu per l’acord amb ERC per dotar Catalunya d’un finançament dit “singular”, la vicepresidenta espanyola i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha volgut matisar l’abast d’aquest pacte. “Ni és un concert econòmic ni és una reforma a l’ús del sistema de finançament, és una fórmula que permet aprofundir en l’autogovern de Catalunya” ha manifestat Montero, que també ha volgut recalcar que la “solidaritat” amb la resta de territoris és el “nucli” d’aquest acord. En una atenció a mitjans des de Rota (Cadis), la ministra també ha apuntat que el nou model de finançament “no suposa un greuge per la resta de comunitats” i ha volgut traslladar un missatge “d’absoluta tranquil·litat a tots els territoris” afirmant que els canvis en matèria econòmica a Catalunya seran “bons pel conjunt de l’estat espanyol”.

La vicepresidenta ha destacat que totes les reformes, o actualitzacions, els sistemes de finançament que s’han dut a la pràctica han anat acompanyats d’una “major autonomia fiscal i la solidaritat per garantir l’homologació dels serveis públics visquin on visquin” els ciutadans. Així, ha insistit en la “garantia d’igualtat i de solidaritat” “És compatible el reconeixement de la singularitat dels territoris amb un model de finançament que sigui just pel conjunt”, ha assenyalat Montero. La vicepresidenta ha dit que no es pot reformar el sistema de finançament amb “l’esquema antic” perquè “no té sortida”.

La dirigint socialista també ha carregat contra el PP per la “confrontació” amb Catalunya i ha retret als populars que no tinguin una proposta “alternativa” al model de finançament. Montero ha aprofitat per condemnar que el PP baixi els impostos a les comunitats que governen. “Un no pot baixar els impostos i demanar més diners a l’Estat”, ha lamentat. “Això atempta contra la solidaritat del sistema fiscal”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia