Política

política

Montero rebaixa les expectatives en finançament i enutja ERC

En el que es pot interpretar com un intent de temperar les aigües tant al PSOE com a les comunitats autònomes que han alçat la veu per l’acord amb ERC per dotar Catalunya d’un finançament dit “singular”, la vicepresidenta espanyola i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha volgut matisar l’abast d’aquest pacte. “Ni és un concert econòmic ni és una reforma a l’ús del sistema de finançament, és una fórmula que permet aprofundir en l’autogovern de Catalunya” ha manifestat Montero, que també ha volgut recalcar que la “solidaritat” amb la resta de territoris és el “nucli” d’aquest acord. En una atenció a mitjans des de Rota (Cadis), la ministra també ha apuntat que el nou model de finançament “no suposa un greuge per la resta de comunitats” i ha volgut traslladar un missatge “d’absoluta tranquil·litat a tots els territoris” afirmant que els canvis en matèria econòmica a Catalunya seran “bons pel conjunt de l’estat espanyol”.

Les paraules de la vicepresidenta espanyola han provocat un fort malestar a ERC, que ja ha amenaçat el PSOE amb retirar-li el seu suport al Congrés si incompleix l’acord finançament. I, sobre això, la portaveu del partit, Raquel Sans, ha recalcat que Montero “és perfectament conscient del que ha signat amb ERC... Si no li vol dir concert econòmic li pot d’una altra manera però és un finançament singular i un acord que s’ha de complir”, ha insistit Sans, que ha advertit Pedro Sánchez que si no ho fa haurà de buscar majories alternatives al Congrés o convocar eleccions. “El que està signat la vicepresidenta Montero n’és plenament conscient, n‘hi pot dir com vulgui però els acords que s’han signat s’han de complir”, ha remarcat.

Arran de tot plegat, a Junts li ha faltat temps per esmolar les crítiques tant al PSOE com, sobretot, a ERC. Així les coses, la portaveu de la formació al Congrés, Míriam Nogueras, ha assenyalat ambdues formacions han "mentit" ja que "se'ns ha estat venent un concert econòmic inexistent". "S'ha construït una majoria política a Catalunya a partir d'una mentida. Per tant, tant ERC com el PSOE hauran de deixar d'amagar-se i hauran de donar explicacions", ha insitit Nogueras, per a qui les amenaces d'ERC que deixarà de donar suport al PSOE "no són creïbles".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Torra demana a Puigdemont que faci una “reflexió” sobre si ha de plegar

prada
guerra a gaza

Mor un alt comandant del braç militar d’Al-Fatah en un atac israelià al Líban

barcelona
Política

Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas

Esparreguera
Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

Montblanc
guerra a gaza

Israel mata almenys mig centenar de persones a la Franja

barcelona
política

El finançament ja fa saltar espurnes entre ERC i el PSOE

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona
Guerra a europa

El Parlament d’Ucraïna ratifica l’Estatut de Roma i s’adhereix al TPI

barcelona
política

El sector de Junqueras vol avançar el congrés d’ERC

prada