Política

guerra a gaza

Israel mata 50 palestins a la Franja mentre els EUA i Qatar intenten convèncer Hamàs que accepti la proposta de treva

La tensió continua creixent a la frontera amb el Líban amb un nou intercanvi de foc entre l’exèrcit israelià i Hezbol·là

Continua caient plom des del cel de la Franja de Gaza. L’exèrcit israelià manté els bombardejos sobre l’enclavament palestí, els quals, aquest dimecres, han matat almenys mig centenar de persones, que eleven a 40.223 el nombre de víctimes mortals a la Franja de Gaza des de l’inici de l’ofensiva israeliana el 7 d’octubre passat, en resposta a l’atac perpetrat per milicians de Hamàs al sud d’Israel, en el qual van morir 1.200 persones i unes 250 més van ser segrestades i dutes a la força a l’enclavament palestí.

Mentre els Estats Units i Qatar intenten convèncer Hamàs que accepti l’última proposta d’alto el foc pactada la setmana passada, l’exèrcit israelià ha informat aquest dimecres que la seva aviació ha atacat una trentena d’objectius en diversos punts de la Franja.

A més, segons Efe, l’exèrcit israelià ha ordenat l’evacuació de la zona de Deir Al Balah, al centre de Gaza, que fins fa uns dies s’havia convertit en el principal refugi de gairebé un milió de desplaçats del sud de l’enclavament palestí que s’havien vist obligats a fugir per l’avenç de les tropes israelianes i la intensificació dels combats.

Paral·lelament, la tensió continua escalant al sud del Líban. Hezbol·là i Israel no cessen en l’intercanvi de foc. I aquest dimecres, tres persones han perdut la vida al Líban pels atacs israelians contra diverses localitats, en un dels quals hauria mort un membre de les Brigades dels Màrtirs d’Al-Aqsa.

Per la seva part, l’exèrcit israelià ha confirmat el llançament de cinquanta míssils per part de la milícia patrocinada per l’Iran contra els Alts del Golan.

Una intensificació dels combats a la Franja de Gaza i al sud del Líban que coincideix amb el retorn als Estats Units del secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, que ha posat fi a la seva gira per l’Orient Mitjà sense aconseguir tancar un acord d’alto el foc entre Israel i Hamàs que aturi la guerra a Gaza i eviti una extensió del conflicte davant l’amenaça de represàlia de l’Iran i Hezbol·là per la mort d’un dirigent de Hamàs i un comandant de la milícia libanesa a final del mes passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Trump fa el seu primer discurs a l’aire lliure després de l’atemptat

Barcelona
Guerra a Gaza

Els mediadors posposen les negociacions d’una treva a la Franja

Barcelona
política

Torra demana a Puigdemont que faci una “reflexió” sobre si ha de plegar

prada
guerra a gaza

Mor un alt comandant del braç militar d’Al-Fatah en un atac israelià al Líban

barcelona
Política

Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas

Esparreguera
Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

Montblanc
guerra a gaza

Israel mata almenys mig centenar de persones a la Franja

barcelona
política

El finançament ja fa saltar espurnes entre ERC i el PSOE

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona