Política

Guerra a Gaza

Els mediadors posposen les negociacions d’una treva a la Franja

Les delegacions dels Estats Units, Qatar i Israel no estan a Egipte

Israel anuncia la derrota de Hamàs a Rafah

Els mediadors d’Egipte, Qatar i els Estats Units han ajornat “fins a nou avís” la ronda de negociacions per a un acord d’alto el foc a la Franja de Gaza que havien de començar aquest dimecres al Caire (Egipte) amb la participació d’una delegació israeliana, segons ha informat a l’agència Efe una font propera a les converses.

La mateixa font ha explicat que “les negociacions s’han posposat per a una data no especificada”. A més, ha confirmat que els negociadors dels EUA, Qatar i Israel no estan a la capital egípcia. L’informant no ha detallat les raons d’aquest ajornament.

Les converses estan encallades per les demandes d’Israel de mantenir presència militar als estratègics corredors de Filadèlfia –fronterer amb Egipte– i de Netzarim, que divideix l’enclavament palestí, mentre Hamàs exigeix la retirada total de l’exèrcit israelià de Gaza. Israel vol evitar amb aquestes condicionsque el grup islamista palestí es pugui fornir d’armes a través dels túnels de contraban amb Egipte i evitar que els milicians tornin al nord de la Franja.

Hamàs també rebutja l’última “proposta pont” presentada pels Estats Units i els mediadors la setmana passada a Doha (Qatar) perquè no esmenta clarament un alto el foc permanent, una altra línia vermella del grup.

Israel reivindica la victòria sobre Hamàs a Rafah

L’estancament de les negociacions coincideix amb l’anunci israelià de la seva victòria final sobre Hamàs a Rafah, al sud de la Franja. Durant una visita als militars desplegats al corredor de Filadèlfia, el ministre israelià de Defensa, Yoav Gallant, ha afirmat que “la Brigada Rafah ha estat derrotada”. El titular de Defensa, però, no ha fet referència a acabar les operacions a la zona, que van començar fa més de tres mesos amb l’argument precisament d’expulsar els combatents palestins de la ciutat. De fet, ha apuntat que les forces israelianes continuen ara “la destrucció sistemàtica dels túnels” de la milícia palestina a la zona. Gallant ha recordat que els objectius de la guerra són “el desmantellament de Hamàs” i l’alliberament dels ostatges.

Almenys quatre persones han mort avui al nord-oest de la ciutat del sud de Gaza com a conseqüència d’un atac aeri israelià, segons ha informat l’agència palestina Wafa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Trump fa el seu primer discurs a l’aire lliure després de l’atemptat

Barcelona
Guerra a Gaza

Els mediadors posposen les negociacions d’una treva a la Franja

Barcelona
política

Torra demana a Puigdemont que faci una “reflexió” sobre si ha de plegar

prada
guerra a gaza

Mor un alt comandant del braç militar d’Al-Fatah en un atac israelià al Líban

barcelona
Política

Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas

Esparreguera
Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

Montblanc
guerra a gaza

Israel mata almenys mig centenar de persones a la Franja

barcelona
política

El finançament ja fa saltar espurnes entre ERC i el PSOE

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona