Política

guerra a europa

Rússia repel·leix un intent d’incursió ucraïnesa a Briansk

Les autoritats russes locals denuncien que uns 200 efectius de les forces ucraïneses haurien intentat avançar a la regió situada al nord-oest de Kursk

Kíiv no ha confirmat l’operació

L’exèrcit rus ha impedit que un grup ucraïnès de sabotatge i reconeixement travessés dimecres la frontera a la regió occidental de Briansk, a uns 240 quilòmetres del lloc de la incursió ucraïnesa a la veïna Kursk, ha informat aquest dijous el governador local, Aleksandr Bogomaz, en un missatge al canal Telegram i recollida per Efe. Kíiv no ha confirmat l’operació.

En concret, l’intent d’incursió s’hauria produït en el districte de Klimovo, fronterer amb la regió ucraïnesa de Txernihiv, segons diu Bogomaz a la nota, en la qual destaca que l’intent d’incursió va ser repel·lit per efectius del Servei Federal de Seguretat i de les forces armades.

L’exdiputat opositor ucraïnès i refugiat a Rússia, Oleg Tsariov, afegeix en un altre escrit a Telegram que l’incident es va produir prop de la localitat de Zabrama passades les set del vespre hora de Moscou, quan les forces ucraïneses van intentar avançar amb el suport de tres blindats, però van retrocedir després de mitja hora de combats.

Una hora després, les forces ucraïneses van tornar a atacar, però van ser igualment repel·lides.

Ucraïna va traspassar la frontera russa a la regió de Kursk el 6 d’agost passat en un intent d’obligar Rússia a desviar efectius de la resta del front. Però l’exèrcit rus ha continuat avançant a l’est d’Ucraïna. El Ministeri rus de Defensa ha denunciat aquest dijous haver abatut 28 drons sobre territori rus, tretze dels quals a la regió de Volgograd, al sud de Rússia, on s’ha produït un important incendi en una instal·lació militar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia