Política

Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

El 12 d’agost es va obrir una crisi a l’Ajuntament de Banyeres del Penedès. Aquell dia, l’alcalde, Amadeu Benach –d’Un Nou Banyeres, que governa amb un pacte amb En Comú Podem–, va presentar la renúncia, que havia de tractar-se avui, en sessió extraordinària del ple. Per renunciar, Benach va al·legar “saturació” provocada pel sistema de treball que ha mantingut al llarg dels últims vuit anys, en què ha exercit com a alcalde i que ha combinat amb una feina en una empresa fora de l’Ajuntament. En un comunicat emès aquest dijous a la tarda, Benach ha anunciat que finalment revocava el ple i es mantenia en el càrrec. L’alcalde ha definit la relació amb l’oposició de “tensa, de desgast, de constant crispació i amb atacs personals”. En aquesta línia, ha fet una crida a canviar maneres de treballar. De moment, Benach s’ha reunit aquesta tarda amb els líders dels grups de l’oposició per anunciar-los la decisió presa.

El 19 de setembre hi hagi un nou ple ordinari i queda la porta oberta per a Benach, de mantenir-se com alcalde o bé renunciar definitivament i canviar l’escenari polític d’aquest municipi del Baix Penedès. “Podria canviar o no podria canviar, tot dependrà de com estigui mentalment i físicament, de com reconduïm algunes converses amb altres grups polítics, a veure si canviem el sistema crispat de conducta política.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia