Política

política

Illa i Collboni prioritzaran habitatge, seguretat, mobilitat i el pla de Barris

El president i l’alcalde de Barcelona es reuneixen i pacten una trobada institucional el 4 de setembre per abordar l’agenda conjunta

La trobada mantinguda entre el president de la Generalitat, Salvador Illa, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a Palau ha servit per escenificar un canvi d’escenari polític amb els socialistes al capdavant de l’executiu i de l’ajuntament de la capital catalana. La reunió institucional es produirà el dia 4 de setembre. Abordaran llavors una agenda conjunta que té com a prioritats l’habitatge, la millora de la seguretat, la mobilitat i el Pla de Barris. La reunió d’aquest divendres que ha durat prop d’una hora ha estat una presa de contacte “informal” per acordar la data i l’ordre del dia de la futura reunió institucional i s’emmarca, segons han apuntat les dues institucions, “en la relació de confiança que tots dos mantenen des de fa anys” i mostra, a més, “la bona entesa que ha presidit les relacions entre ambdues administracions els últims anys”.

El president Illa ha rebut l’alcalde a les portes del Palau. Han entrat per la galeria gòtica i han fet la salutació abans d’entrar al despatx del president on hi torna a haver la bandera espanyola, a més de la Senyera i de la de la Unió Europea. A la trobada que mantindran en poc més de deu dies, Illa i Collboni tindran sobre la taula diferents punts a tractar com ara l’accés a l’habitatge, la millora de la seguretat, la necessitat de reforçar la xarxa de transport públic i altres elements de mobilitat i la millora de l’espai públic i la qualitat de vida als barris. Segons han destacat les dues institucions, tots els temes formen part de “la gran transformació que el país, amb la capital catalana al capdavant, ha d’experimentar amb horitzó 2035”. La trobada mantinguda entre els dos dirigents socialistes també s’ha emmarcat en la voluntat de les dues institucions de posar fil a l’agulla a tots els temes amb “celeritat” amb la mirada posada en la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament que se celebrarà en els propers mesos.

L’alcalde de Barcelona té diferents temes oberts relacionats amb les decisions de l’executiu d’Illa. Així té sobre la taula la voluntat de mantenir el decret aprovat per l’executiu de Pere Aragonès per frenar els pisos turístics. De fet, necessita l’aval del govern actual per tirar endavant la seva promesa d’eliminar en cinc anys 10.000 pisos turístics a la ciutat. Collboni va plantejar a finals de juny no renovar les llicències existents perquè l’any 2029 no n’hi hagi cap a la ciutat i es recuperin per a ús residencial.

A més altres carpetes que tenen obertes l’ajuntament i la Generalitat són la modificació de la taxa turística, la limitació dels creuers o la construcció de pisos socials a Barcelona, que es va aturar en no aprovar els pressupostos de 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Montero haurà d’explicar al Congrés l’acord de finançament amb ERC

barcelona
guerra a gaza

Israel, els EUA i Egipte es reuneixen per buscar un acord sobre el corredor Filadèlfia

barcelona
política

Illa i Collboni prioritzaran habitatge, seguretat, mobilitat i el pla de Barris

Barcelona
estats units

Kamala Harris accepta la nominació demòcrata i promet un nou camí a seguir pels EUA

barcelona
política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

madrid
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona
VENEÇUELA

El Suprem declara la victòria de Maduro enmig d'acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès