Política

Amèrica Llatina

La fiscalia cita González Urrutia per una investigació penal

El Ministeri Públic vol que el rival de Maduro a les presidencials doni explicacions sobre l’autoria de la pàgina on s’han publicat actes electorals

L’opositor està acusat d’usurpació, conspiració i associació per delinquir

La fiscalia de Veneçuela citarà “en les properes hores” Edmundo González Urrutia, el candidat de la principal coalició opositora a les eleccions presidencials del passat 28 de juliol. El fiscal general, Tarek William Saab, ha anunciat que una investigació penal contra l’opositor per presumptes delictes associats a la denúncia de frau electoral que ha fet l’antichavisme. Entre aquestes acusacions hi ha les d’usurpació, conspiració i associació per delinquir.

El Ministeri Públic vol que González Urrutia doni explicacions sobre l’autoria de la pàgina web on es van publicar les actes electorals que, segons l’oposició, confirmen la victòria del candidat de la Plataforma Unitària Democràtica (PUD) als comicis. Saab considera que la publicació d’aquestes dades “ha usurpat” una tasca “que només correspon” al Consell Nacional Electoral (CNE), que encara no ha publicat els resultats desagregats que confirmin la victòria de Nicolás Maduro a les urnes.

“[González Urrutia] Ha de venir a aquesta citació perquè parli, de manera conseqüencial i successiva, de la seva responsabilitat en l’abans, durant i després del 28 de juliol, per la seva contumàcia, la seva desobediència a les autoritats”, ha dit el fiscal. Saab ha afirmat que l’antichavista està amagat per la seva “extrema covardia, terror i temor a la justícia”, però ha assegurat que “haurà de donar la cara” davant la fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia