Política

Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

El nebot del president John F. Kennedy va abandonar el passat octubre el Partit Demòcrata i es va presentar com a candidat independent

L’aspirant republicà agraeix el gest de Kennedy, a qui podria donar un càrrec al seu eventual govern

El candidat independent a la presidència dels Estats Units Robert F. Kennedy Jr. ha decidit aquest retirar-se de la campanya electoral i ha ofert el seu suport a l’aspirant republicà, Donald Trump.

El fill de l’exfiscal general Robert F. Kennedy i nebot del president John F. Kennedy, de 70 anys, ha confirmat en un acte públic a Phoenix (Arizona) que “suspèn” la campanya però ha puntualitzat que no l’acaba. “El meu nom continuarà a la butlleta electoral a la majoria dels Estats”, tot i que la retirarà de deu territoris clau.

Kennedy ha reconegut que no ja no creu que tingui “un camí real cap a la Casa Blanca” davant la “censura implacable i sistemàtica i el control dels mitjans”. És per això que considera que no pot continuar demanant al seu equip que treballi llargues jornades ni als seus donants que contribueixin a la campanya. Les últimes enquestes donaven al candidat independent només un 2% dels vots.

L’exmilitant demòcrata ha fet una crítica ferotge a la formació política del seu pare i el seu oncle. Kennedy ha explicat que va deixar el partit el passat octubre “perquè s’ha allunyat dramàticament dels valors fonamentals amb els quals vaig créixer i s’ha convertit en el partit de la guerra, la censura, la corrupció, les grans farmacèutiques, les grans tecnologies, la gran agricultura i les fortunes”.

A més, ha denunciat que els demòcrates van “abandonar la democràcia en cancel·lar les primàries per ocultar el deteriorament cognitiu del president en funcions”. De fet, la seva cursa electoral va començar al bàndol demòcrata, quan es va presentar com a alternativa al president Joe Biden l’abril de l’any passat. Finalment, a l’octubre va anunciar que deixava el partit per presentar-se com a independent.

Suport a Trump

Durant el seu discurs, Kennedy ha confirmat que donarà suport a la campanya de Trump, que li hauria promès algun càrrec a l’administració relacionat amb la salut pública i lluita contra les malalties cròniques. “Si el president Trump és elegit i honora la seva paraula, l’enorme càrrega de malalties cròniques que ara desmoralitzen i porten el país a la bancarrota desapareixerà”, ha apuntat.

El republicà ha agraït a Kennedy el seu aval. “És molt bonic això que ha fet i realment important. És un gran tipus, respectat per tothom”, ha assegurat. Tots dos podrien coincidir aquest mateix divendres a Arizona, on Trump té previst un acte de campanya a la tarda.

Traïció familiar

Els germans de Robert F. Kennedy Jr. han lamentat avui que la seva decisió d’avalar Trump és “una traïció als valors que el nostre pare i la nostra família més aprecien”. “És un trist final per a una trista història”, ha afegit en un comunicat Kathleen, Courtney, Chris, Kerry i Rory Kennedy.

A més de censurar l’alineament de Robert a Trump, els germans Kennedy han reiterat el seu suport a Kamala Harris i Tim Waltz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona