Política

guerra a europa

Nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna

És el primer gest d’aquest tipus des de l’inici de la incursió ucraïnesa a Kursk

Zelenski felicita els ucraïnesos pel Dia de la Independència des de la frontera amb la regió russa

Rússia i Ucraïna han efectuat aquest dissabte un nou intercanvi de presoners amb la mediació dels Emirats Àrabs Units del qual se n’han beneficiat 230 persones –150 per cada part– , segons han confirmat les dues parts.

Aquest és el primer bescanvi d’ençà de l’inici de la incursió ucraïnesa a Kursk, el 6 d’agost passat, i el setè en el qual els Emirats Àrabs Units han exercit de mediadors des del començament de la invasió russa a gran escalada d’Ucraïna, el febrer de 2022.

El Ministeri rus de Defensa ha informat que tots els soldats russos alliberats havien estat capturats a la regió de Kursk. Els 150 militars russos han estat traslladats a Bielorússia, on rebran tractament mèdic i rehabilitació abans de tornar a Rússia, informa Efe.

Per la seva banda, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha informat que entre els presos ucraïnesos alliberats hi ha membres de la guàrdia de fronteres, la guàrdia nacional, la marina i les forces armades.

Aquest nou intercanvi de presoners ha coincidit amb el Dia de la Independència d’Ucraïna. Kíiv ha celebrat els 33 anys de la independència amb la iniciativa recuperada després de trenta mesos d’invasió russa per l’audaç ofensiva a Kursk i els seus drons colpejant territori rus.

“El que l’enemic va dur al nostre país ara ha tornat a casa seva. I qui volia convertir els nostres territoris en una zona tap hauria de pensar ara a impedir que el seu país es converteixi en una federació tap“, adverteix el mandatari ucraïnès en un vídeo amb el qual ha felicitat els seus compatriotes enregistrat a la localitat de Mogritsia, a tocar de la frontera amb la regió russa de Kursk i a on es va desplaçar dijous passat.

Coincidint amb el Dia de la Independència, el mandatari ucraïnès ha rebut la visita del president a Polònia, Andrzej Dudadel, que aquest dissabte ha viatjat a Kíiv. D’altra banda, Zelenski ha firmat la llei que prohibeix les organitzacions i activitats religioses vinculades a l’església ortodoxa russa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.