Política

Els astronautes nord-americans voten des de l'espai

Els astronautes nord-americans de l'Estació Espacial Internacional (ISS) votaran aquest dimarts des de l'espai a les eleccions a la presidència que se celebren al seu país a través d'un sistema electrònic de vot segur.

El comandant Edward Michael Fincke i l'enginyer de vol i científic Greg Chamitoff, que viuen i treballen a l'ISS, tot i que es troben a 354 quilòmetres de la Terra i orbiten a unes 17.500 milles per hora (28.163 quilòmetres per hora), podran participar en les pròximes eleccions en què s'elegirà un dels dos candidats a la presidència de la Casa Blanca, el demòcrata Barack Obama i el republicà John McCain.

Un projecte de llei de 1997, proposat pels legisladors de Texas, va crear un procediment tècnic perquè els astronautes, la majoria dels quals viuen a Houston, la capital de l'Estat, puguin votar. Per aquesta raó, una segura urna electrònica creada pel Harris i Brazoria County Clerk's Offices va ser instal·lada per la NASA al Johnson Space Center Mission Control Center. Un correu electrònic amb les credencials específiques de cada membre de la tripulació serà enviat des del County Clerk a cadascun dels membres nord-americans en la plataforma orbital, de manera que podran accedir a la votació segura.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.