Política

política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

El president de la Generalitat defensa que l’acord també contribuirà a “millorar Espanya”, un dels seus objectius de govern

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha assegurat avui que no només complirà amb el pacte de finançament tancat amb ERC sinó que el seu objectiu al capdavant del govern és “ajudar a millorar” Espanya, objectiu al qual també contribuirà aquest acord. En la seva primera entrevista com a president, concedida a la Vanguardia, com tots els líders socialistes –exceptuant Josep Borrell– Illa també ha evitat dir-ne concert econòmic: es tracta d’un acord per “millorar el finançament de Catalunya amb una fórmula pròpia, un finançament singular”, ha indicat. Va ser la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, la que va obrir la caixa de trons assegurant que el pacte tancat per Catalunya no era “ni un concert econòmic ni una reforma a l’ús del sistema de finançament”. Les seves paraules van irritar ERC, que ha amenaçat amb retirar el seu suport als socialistes si no compleixen, i ha provocat que Junts demani explicacions a Montero al Congrés.

En l’entrevista, Illa assegura que es complirà l’acord per al finançament malgrat “el soroll” que està generant, que pot “convenir” a algunes formacions. De fet, el president defensa que el pacte serà no només beneficiós per a Catalunya sinó també pel conjunt de l’Estat. “Buscarem camins per fer-ho efectiu, no serà senzill, però convido a tenir un enfocament constructiu i sumar-se al plantejament de Catalunya”, apunta.“És una cosa que neix del convenciment profund d’una Catalunya amable, constructiva, que defensa el seu autogovern i la seva personalitat política pròpia, però que s’implica en ajudar a millorar una Espanya plural, diversa i plurinacional a una Europa d’horitzó federal”, afirma en l’entrevista a La Vanguardia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.