Política

guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

Israel i Hezbol·là eleven la pressió a la regió amb l’intercanvi de foc més gran de les últimes dues dècades

L’exèrcit israelià llança un “atac preventiu” contra objectius de la milícia libanesa i el grup patrocinat per l’Iran dispara més de 300 míssils i drons contra posicions israelianes

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha afirmat que l’atac contra la milícia xiïta Hezbol·là aquesta matinada al Líban “no és el final de la història”. El mandatari israelià ha dit que és un altre pas perquè els residents del nord del país puguin tornar amb “seguretat a les seves llars”. En un discurs en l’obertura de la reunió del seu govern coincidint amb l’intercanvi de foc més gran de les dues últimes dècades entre l’exèrcit israelià i la milícia patrocinada per l’Iran, Netanyahu ha assegurat que Hezbol·là ha patit “cops demolidors” aquest diumenge. “Fa tres setmanes, vam eliminar el seu líder i avui hem frustrat el seu pla d’atac”, ha indicat. Mentrestant, el secretari de defensa nord-americà, Lloyd J. Austin, ha reiterat el “compromís ferm” dels Estats Units amb la defensa d’Israel.

Israel ha bombardejat, aquesta matinada, posicions de la milícia xiïta al sud del Líban en un atac “preventiu” en el qual han participat un centenar d’avions de combat. L’ordre d’atac, que ha marcat l’inici l’intercanvi de foc més gran entre Israel i Hezbol·là en els últims vint anys, ha estat donada després d’haver detectat moviment que apuntaven a un “imminent atac massiu” contra territori israelià. “Farem el que calgui per defensar els nostres civils i l’estat d’Israel”, han afirmat les forces israelianes en un missatge a la xarxa X.

Al seu torn, Hezbol·là ha respost amb el llançament de més de 300 míssils i drons contra posicions en territori israelià i dels Alts del Golan ocupats. Ha assegurat haver fet blanc en una desena de bases israelianes, en un comunicat recollit per les agències internacionals, en el qual explica que l’atac era la “primera fase” de la seva represàlia contra Israel per l’assassinat del líder del seu braç armat, Fuad Shukr, el juliol passat a Beirut

L’escalada bèl·lica coincideix amb la represa al Caire (Egipte) de les negociacions per un possible alto el foc a Gaza, on el nombre de morts ja supera els 40.400 des de l’inici de l’ofensiva israeliana el 7 d’octubre passat, segons els registres dels hospitals de l’enclavament palestí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

barcelona
política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

barcelona
orient mitjà

Israel i Hezbol·là eleven la tensió amb l'intercanvi de foc més gran de les últimes dècades

barcelona
alemanya

Estat Islàmic reivindica l’autoria de l’atac mortal a Solingen

barcelona
política

Victor Puga i Abel García, nous fitxatges del govern d’Illa

barcelona
guerra a europa

Nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Hamàs envia una delegació al Caire per reunir-se amb els mediadors

barcelona
política

Junts debatrà dilluns el reglament del congrés que l’ha de “rellançar” com a alternativa al PSC

barcelona
estats Units

Robert F. Kennedy Jr. s’uneix a Trump en un acte de campanya a Arizona

barcelona