Política

guerra a europa

Kíiv alerta que Bielorússia està acumulant tropes a la seva frontera nord

Tres periodistes ferits i un desaparegut en un atac rus contra la ciutat ucraïnesa de Kramatorsk

Les autoritats d’Ucraïna han advertit aquest diumenge que segons informacions dels serveis d’intel·ligència, les forces armades de Bielorússia estan reunint un nombre significatiu d’efectius i armament a la regió de Gomel, prop de la frontera nord ucraïnesa, a manera de maniobres militars.

També s’ha registrat la presència de mercenaris del grup rus Wagner, segons ha ainformat el Ministeri d’Afers Estrangers d’Ucraïna en un comunicat publicat aquest diumenge i recollit per Efe.

“Advertim als funcionaris bielorussos que no cometin errors tràgics pel seu país sota la pressió de Moscou i instem a les forces armades bielorusses a evitar accions hostils i a retirar-se de la frontera ucraïnesa a una distància més gran que l’abast dels seus sistemes d’armament”, diu la nota de la diplomàcia ucraïnesa.

Si les forces de Minsk violen les fronteres estatals d’Ucraïna, Kíiv adverteix que adoptarà “totes les mesures necessàries per exercir el dret a l’autodefensa”, assenyala la nota, en la qual el Ministeri d’Afers Estrangers ucraïnès alerta que les maniobres que suposadament està fent Bielorússia prop de la planta nuclear de Txernòbil posen en risc la seguretat nacional d’Ucraïna i la seguretat global en general.

D’altra banda, dos periodistes han resultat ferits i un tercer es troba desaparegut sota la runa després d’un bombardeig rus, aquesta matinada, contra un hotel a Kramatorsk, a l’est d’Ucraïna i prop del front de Donetsk.“Les tres víctimes són periodistes, ciutadans d’Ucraïna, els Estats Units i el Regne Unit”, han indicat les autoritats regionals en un comunicat publicat aquest diumenge i recollit per Efe, en el qual no es precisa quins són els ferits i quin el desaparegut. Una quarta periodista, en aquest cas de nacionalitat polonesa, ha resultat també ferida en l’atac rus a Kramatorsk. Un projectil ha impactat contra el vehicle en el qual circulava, segons ha informat ella mateixa en un missatge en el seu compte de Faceebok.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Kíiv alerta que Bielorússia està acumulant tropes a la seva frontera nord

barcelona
estat francès

Macron tanca aquest dilluns les consultes per nomenar un nou govern

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

barcelona
política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

barcelona
orient mitjà

Israel i Hezbol·là eleven la tensió amb l'intercanvi de foc més gran de les últimes dècades

barcelona
alemanya

Estat Islàmic reivindica l’autoria de l’atac mortal a Solingen

barcelona
política

Victor Puga i Abel García, nous fitxatges del govern d’Illa

barcelona
guerra a europa

Nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Hamàs envia una delegació al Caire per reunir-se amb els mediadors

barcelona