Política

Política

Illa renuncia als pressupostos per aquest any i se centra en els del 2025

El govern de Salvador Illa renuncia a tenir pressupostos per aquest 2024 i se centrarà en començar a elaborar-ne uns de nous per intentar que entrin en vigor el gener del 2025. D’aquesta manera, el nou president de la Generalitat descarta recuperar els comptes del seu antecessor, Pere Aragonès, que en no aconseguir els suports necessaris al Parlament per aprovar-los va acabar convocant unes eleccions anticipades el 12 de maig que han acabat coronant Illa com a nou cap de l’executiu català. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l’ACN, la decisió formal de renunciar a aprovar els pressupost per aquest any es prendrà en la reunió del consell executiu d’aquest dimarts. De fet, està previst que la consellera d’Economia i Finances, Alícia Romero, presenti en aquesta reunió un informe sobre les opcions del nou govern en l’àmbit dels pressupostos.

El principal motiu per renunciar a tenir uns comptes per al 2024 i, per tant, prorrogar els del 2023, és que només falten quatre mesos per acabar l’any i això suposaria afrontar dues negociacions gairebé consecutives. A més, un altre dels motius és que l’executiu d’ERC va estructurar els comptes en base a les 14 conselleries existents i ara Illa n’ha afegit dues més, és a dir, hi ha 16 departaments.

La renúncia també comportarà que els pressupostos del 2025 no siguin tan expansius com els pactats entre ERC i PSC per al 2024 que superaven els 43.670 milions d’euros. I és que Brussel·les ja ha anunciat que recuperarà les regles fiscals que es van relaxar amb motiu de la pandèmia i es tornarà al marge de dèficit del 0,1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia