Política

Juli Fernández deixarà l’alcaldia per ser el nou secretari general d’Economia

L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, serà el secretari general d’Economia i Finances del Govern català i número dos de la conselleria que encapçala Alícia Romero. Ell mateix ha avançat a Ràdio Palafrugell, segons recull l’ACN, que demà el Consell Executiu aprovarà el seu nomenament, junt amb el d’altres secretaris generals. Fernández ha comentat que té previst compaginar el càrrec d’alcalde amb el de secretari general fins a finals de setembre, quan té previst deixar la política municipal per centrar-se en les seves noves responsabilitats a la conselleria d’Economia. Previsiblement, el seu relleu al capdavant de l’alcaldia serà Laura Millán, tot i que Juli Fernández ha recordat que els militants del PSC ho hauran d’avalar.

Entre els principals reptes que tindrà sobre la taula, segons ha comentat, serà el nou sistema de finançament arran de l'acord amb ERC i la tramitació dels pressupostos de cara al 2025, després que aquest dilluns el Govern hagi descartat recuperar el projecte per al 2024 i treballar directament en els de l'any que ve. De fet, està previst que aquest dimarts s'aprovi l'ordre per començar a tramitar els comptes, segons ha afegit.

Sobre el nou model de finançament, Fernández ha dit que és una "bona proposta" i ha remarcat que "no va contra ningú" i que la resta de comunitats s'hi poden acollir. 

Fernández ha estat alcalde de Palafrugell en dues etapes: del 2011 al 2017, quan va ser desbancat per una moció de censura, i des de l'any passat -després d'un pacte amb Som Gent del Poble- fins al setembre d'aquest any, quan deixi el càrrec. Va entrar a formar part del consistori palafrugellenc com a regidor del PSC el 1992.

D'altra banda, Fernández ha avançat que s'està treballant en trobar una data per a finals de setembre per celebrar un ple extraordinari per certificar la seva renúncia a l'alcaldia. D'aquesta manera, en el ple de demà "es manté la normalitat", ha dit. Amb tota probabilitat, el seu relleu serà la seva número 2, Laura Millán, tot i que l'encara alcalde s'ha mostrat partidari de respectar els tempos polítics del grup del PSC i que els militants avalin aquesta opció i veure si algú més es postula per ocupar el càrrec. 

Fernández és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i en Dret, a més de tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals. Ha estat diputat al Congrés pel PSC durant la legislatura 2008-2011 i diputat al Parlament de Catalunya durant la legislatura 2012-2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC evitar parlar de concert econòmic: “El document diu el que diu”

barcelona
Estat Francès

La ultradreta francesa avisa Macron que censurarà un govern d’esquerres

Barcelona
política

Junqueras presentarà la seva candidatura a ERC el 21 de setembre

barcelona
Àsia

El Japó acusa la Xina de violar el seu espai aeri per primera vegada

Barcelona
Política

Els Mossos suspenen els tres agents detinguts per ajudar Puigdemont a fugir

barcelona

Juli Fernández deixarà l’alcaldia per ser el nou secretari general d’Economia

PALAFRUGELL
Política

Illa renuncia als pressupostos per aquest any i se centra en els del 2025

barcelona
guerra a europa

Rússia llança un atac massiu amb 200 projectils contra Kíiv i diverses regions d’Ucraïna

barcelona
Orient Mitjà

Foc creuat amb la mirada a Gaza

Beirut