Política

Àsia

El Japó acusa la Xina de violar el seu espai aeri per primera vegada

Una aeronau d’intel·ligència ha sobrevolat les illes Danjo, un arxipèlag deshabitat al sud-oest del país

Un avió militar xinès ha vulnerat aquest dilluns per primera vegada l’espai aeri del Japó, segons ha informat el Ministeri de Defensa japonès.

L’incident s’ha produït al voltant de dos quarts de dotze del migdia (hora local), quan un aparell Y-9 ha sobrevolat breument les illes Danjo, un arxipèlag deshabitat davant la costa de la prefectura de Nagasaki, al sud-oest del país.

Les Forces d’Autodefensa han respost amb maniobres d’enlairament ràpid de caces militars i enviant “notificacions i advertències” a l’intrús. L’aeronau, un aparell d’intel·ligència militar, ha sortit del territori japonès dos minuts després de penetrar-hi, a les 11.31 hores.

És habitual que avions militars xinesos sobrevolin l’espai aeri internacional sobre la Mar de Xina Oriental, però aquesta és la primera vegada que les autoritats japoneses confirmen públicament una vulneració del seu espai aeri nacional per part de la Xina. Segons mitjans japonesos, l’objectiu d’aquestes incursions és investigar els temps de resposta i les capacitats dels caces japonesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.