Política

El PSOE replica a Rouco per la crida a l'oblit quatre dies després que Zapatero fes el mateix

El PSOE ha tornat a reivindicar la memòria històrica aquest dijous, davant de la crida a l'oblit del president de la Conferència Episcopal Espanyola, i ha fet així un gir sobre les paraules de Zapatero, que dijous de la setmana passada, coincidint amb el 20-N, va proposar passar pàgina i oblidar.

El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, s'ha mostrat sorprès per la crida a l'oblit de la Guerra Civil proclamat per Antonio María Rouco Varela justament quan l'Església "està promovent canonitzacions d'aquell moment".

Per Blanco, "no es pot esborrar la memòria històrica", malgrat que "n'hi ha que tenen amnèsia segons si els convé o no".

Aquestes paraules de reacció a la Conferència Episcopal xoquen amb les declaracions amb què, la setmana passada, el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, va intentar apaivagar la polèmica per la investigació frustrada de Baltasar Garzón. "Tot el que sigui que això estigui en l'oblit, en l'oblit més profund de la memòria col·lectiva, serà una bona dada", va dir en una roda de premsa a la Moncloa just el dia que es complien els 33 anys de la mort de Francisco Franco. Segons Zapatero "el millor de tot és que la majoria d'espanyols ja no recorda el que representa el 20-N", va afegir.

Les paraules de Zapatero van encendre més foc en lloc d'apagar-lo, i la vicepresidenta de l'executiu espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va haver de donar explicacions l'endemà a la compareixença posterior al consell de ministres. De la Vega, però, va despatxar el tema repetint dues vegades que el govern espanyol és partidari de l'aplicació de la llei de memòria històrica, sense entrar en més consideracions.

Aquest dijous, però, Blanco ha tornat a fer un pas endavant per respondre a Rouco, que ha apel·lat a l'oblit basat en "la reconciliació i el perdó" per arribar "a una autèntica i sana purificació de la memòria". Pel president de la Conferència Episcopal Espanyola, "cal alliberar els joves del llast del passat".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.