Política

ESTAT FRANCÈS

Macron agreuja la crisi política francesa vetant un primer ministre del Nou Front Popular

Al·lega que cauria per les mocions de censura que li presentarien la resta de grups de l’Assemblea

Emmanuel Macron ha agreujat aquest dilluns la crisi política que viu l’Estat francès en descartar nomenar un primer ministre del Nou Front Popular, la coalició d’esquerres guanyadora de les eleccions legislatives del juliol, al·legant que no sobreviuria a les mocions de censura que li plantejarien altres grups parlamentaris, informa Efe.

“El president de la República ha constatat que un govern basat únicament en el programa i els partits proposats per l’aliança amb més diputats, el Nou Front Popular, seria immediatament censurat per la resta de grups representats a l’Assemblea”, ha indicat l’Elisi en tancar la ronda de consultes entre Macron i els blocs polítics.

El president francès sosté que pren aquest decisió per preservar “l’estabilitat institucional” del país i anuncia que obre, a partir d’aquest dimarts, un nou cicle de converses, aquest cop amb “responsables de partits i personalitats que es distingeixen per la seva experiència al servei de l’Estat”.

Macron retreu també als representants del Nou Front Popular –format per socialistes, comunistes, ecologistes i La França Insubmisa i que van ser els primers a reunir-se amb el president juntament amb la seva candidata a dirigir el govern, Lucie Castets– “no haver proposat camins per cooperar amb la resta de forces polítiques”.

Macron ha fet també una crida “a tots els dirigents polítics perquè estiguin a l’alçada de les circumstàncies i demostrin un esperit de responsabilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia