Política

GUERRA A EUROPA

Rússia llança una segona onada consecutiva d’atacs contra Kíiv i altres punts d’Ucraïna

La nova ofensiva amb drons i míssils causa almenys quatre morts

El cap de l’OEIA arriba a Rússia per avaluar la seguretat de la central de Kursk davant l’increment d’accions militars a la regió

Després d’una onada d’atacs massius, dilluns, contra Kíiv i diverses regions ucraïneses, les forces russes van atacar per segon dia el país amb un balanç d’almenys dos morts a la ciutat de Krivi Rig (central) i dos més a Zaporíjia (sud-est), segons informa Efe citant fonts oficials. Algunes d’aquestes explosions s’han pogut sentir a la mateixa capital, Kíiv.

Segons la Força Aèria ucraïnesa, Rússia ha perpetrat aquest nou atac amb drons kamikaze iranians Shahed i altres tipus de míssils. Durant les primeres hores d’aquest dimarts, les defenses aèries ucraïneses van aconseguir destruir cinc míssils i una seixantena de drons dels més de 90 llançats per les forces russes contra territori ucraïnès, informa la mateixa font.

Aquest nou atac s’afegeix al de dilluns, quan van caure sobre Ucraïna 127 míssils i 109 drons, amb un resultat d’almenys sis civils morts. L’atac tenia com a principal objectiu el sistema energètic ucraïnès.

D’altra banda, el director general de l’Organisme Internacional de l’Energia Atòmica (OIEA), Rafael Grossi, ha arribat aquest dimarts a la ciutat russa de Kurxàtov, on visitarà la central nuclear de Kursk per avaluar la seguretat de la planta davant l’increment d’accions militars en aquesta regió, informa l’agència Interfax.

L’agència de l’ONU va informar dijous de la troballa de fragments d’un dron a uns 100 metres del magatzem de combustible usat de la planta, sense precisar la procedència del giny no tripulat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.