Política

regne unit

Starmer adverteix un pressupost “dolorós” per a l’octubre

El primer ministre britànic diu que les coses estan pitjor del que mai haurien pensat després de revelar un “forat negre” de 22.000 milions de lliures en les finances públiques

El laborista diu que la situació econòmica al Regne Unit “empitjorarà” abans de millorar i avisa de decions impopulars

El primer ministre britànic, Keir Starmer, ha assegurat aquest dimarts que la situació econòmica al Regne Unit “empitjorarà molt abans de millorar”. En una compareixença davant la premsa abans de la represa del curs polític, la setmana que ve, i després d’un estiu d’aldarulls alimentats per l’extrema dreta, el polític laborista ha anunciat que necessitarà molt de temps per reconstruir el país després de catorze anys de governs conservadors. Davant el “caos i la ruïna” que han deixat no hi ha remeis ràpids, ha advertit el polític laborista, que ha assegurat la situació és molt pitjor del que mai s’haurien pogut imaginar després d’haver descobert un forat negre de 22.000 milions de lliures (26.000 milions d’euros) en les finances públiques, informa la premsa local.

Starmer ha utilitzat aquest argument per preparar el Regne Unit davant un pressupost que ha qualificat de “dolorós” i futures controvertides mesures que el seu govern pugui aprovar com ara una eventual pujada d’impostos i la retirada de les ajudes per afrontar les factures energètiques durant l’hivern als pensionistes en millor situació econòmica. I ha avisat que el pressupost que presentarà el govern el pròxim 30 d’octubre serà “dolorós”.

“Seré honest amb vostès. Hi haurà un pressupost a l’octubre i serà dolorós (...) No tenim cap altra opció tenint en compte la situació amb la qual ens trobem”, ha dit el primer ministre britànic que ha triat per la compareixença un escenari carregat de simbolisme, el Jardí de la Rosa de Downing Street, recordant als assistents que l’espai s’utilitzava sota el govern del conservador Boris Johnson per a festes durant la pandèmia de la Covid-19 i ara “torna a estar al vostre servei”, ha dit. “Recordeu aquelles fotos, aquí al costat i tot aquell menjar? Doncs aquest jardí, i tot aquest edifici, torna a estar al vostre servei”, ha afegit Starmer, segons declaracions recollides per la premsa local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.