Política

21 morts en un atemptat suïcida tàmil contra el líder opositor

Món

Almenys 21 persones han mort, entre les quals un líder polític i la seva dona, i 60 més han resultat ferides en un atemptat suïcida davant la seu d'un partit opositor, al centre de Sri Lanka, ha informat una font oficial.

L'atac ha estat a les 08.45 hora local, a prop de l'estació d'autobusos de la ciutat d'Anuradhapura, quan els militants de la formació Partit Unit Nacional (UNP) obrien les seves oficines a la localitat.

Entre els morts hi ha el general retirat Janaka Perera, que encapçalava el partit al Congrés de la Regió centre-nord i tenia un llarg historial en la lluita contra la guerrilla Tigres per a l'Alliberament de l'Eelam Tàmil.

Segons la font oficial, l'atemptat suïcida ha estat obra d'aquesta organització, immersa en una guerra contra les tropes governamentals al nord del país des de fa 25 anys.

Una pàgina web propera a la guerrilla, Tamilnet, ha informat que entre els morts també hi ha la dona de Perera, de nom Vajira.

Perera havia estat un dels generals més destacats de l'exèrcit fins a la seva retirada, al 2001, després de la qual va servir com a ambaixador del seu país a Austràlia i Indonèsia.

Sri Lanka va tornar a l'estat de guerra el gener passat, després que el govern de Colombo trenqués unilateralment els acords d'alto el foc subscrits amb la guerrilla el 2002.

La pretensió de la guerrilla és aconseguir el reconeixement d'un Estat independent al nord i a l'est de l'illa de l'Índic, on l'ètnia tàmil és majoritària.

Des del 1983 han mort gairebé 100.000 persones víctimes de la violència i es calcula que hi ha milers d'exiliats i desplaçats a l'interior del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.