Política

Adrià Lamelas Martínez

Alcalde de Lloret de Mar (PSC Lloret)

“Crec que Junts va marxar del govern per ambicions personals”

“Volem un nucli antic més modern, pacificat, acollidor i amb una relació amb els veïns més propera i afable”

“Creiem que és important governar en majoria i que és millor arribar a un acord amb altres grups de l’oposició”

“Tenim una oportunitat històrica en coincidir el mateix partit governant a les administracions” “A Lloret, el problema és més la percepció d’inseguretat que la seguretat en si”

Adrià Lamelas va aterrar en política amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i, només presentar-se, va ser investit alcalde de Lloret de Mar, l’any passat. El PSC de Lamelas, amb Junts i Lloret En Comú, van aconseguir 13 edils dels 21 que formen el ple, però Junts va marxar de l’equip de govern el mes passat i els va deixar en minoria.

Quin balanç fa d’aquest any de mandat?
Faig un balanç positiu, molt content d’haver sigut nomenat alcalde i tota la feina que comporta, molt il·lusionant i invertint en el Lloret que recollirem els pròxims anys en acabar el mandat i, sobretot, molt centrat en les transformacions principals del poble i l’execució dels fons europeus Next Generation.
Quines són aquestes transformacions principals?
En primer lloc, la transformació del sector turístic: s’ha avançat, però hem de continuar esforçant-nos per millorar la qualitat turística i la relació amb els veïns. En segon lloc, la reconversió urbanística. Hem de continuar treballant per transformar el que anomenem “la U”: des del carrer de Pau Casals, el passeig de Mar i l’avinguda de Just Marlès, per adaptar-la a una destinació més moderna, pacificada, acollidora i amb una relació amb els veïns més propera i afable. I, finalment, la neteja. Tenim força avançat el nou concurs d’escombraries.
Hi ha alguna data definida per al concurs d’escombraries?
Estem treballant perquè aquest any el comitè deixi tancada la licitació i després tots els processos que calguin per començar l’any que ve.
Fa aproximadament un mes que governen en solitari i en minoria. Qui va ser el causant del trencament?
Qui va decidir marxar va ser el grup de Junts. Jo no vaig entendre els motius i crec que els ciutadans tampoc. I el motiu que van donar no crec que sigui el motiu real de l’abandonament.
Llavors, quin creu que és el motiu real?
Jo crec que són més aspectes d’interès i ambicions personals que no pas el bé del poble.
Ells diuen que no es poden sorprendre de la decisió.
La veritat és que hi havia aspectes que es podien millorar per ambdues parts. Sempre hi ha discrepàncies, però no crec que aquest sigui el motiu, i menys si trenques el pacte a l’inici de la temporada d’estiu. També se suposa que havien fet els deures a l’hivern per recollir a l’estiu, però no els van fer i hem hagut d’esforçar-nos per cobrir aquestes necessitats.
Pensen buscar aliances en grups de l’oposició?
Sí. Nosaltres creiem que hem d’allargar la mà, que és important una majoria. Podem governar en minoria, però és millor arribar a un acord amb altres grups. Creiem que, en un principi, hem d’anar cap a partits d’esquerres, com ERC o Sumem Lloret. Però és difícil que un partit entri al govern en plena temporada d’estiu, igual que és incomprensible que s’abandoni un govern en ple estiu.
Creu que hi ha la possibilitat d’una moció de censura?
Jo crec que no perquè la ciutadania no ho entendria. Hi ha un clar guanyador de les eleccions, estem governant bé i no s’entendria trencar el govern i tornar a començar al cap d’un any i mig. I més encara amb la gran oportunitat històrica que té Lloret de Mar, ja que coincideix el mateix partit tant a l’Estat espanyol i a Catalunya com al municipi.
Quin model de poble vol?
Un poble sostenible mediambientalment, pacificat i saludable. També sostenible econòmicament, ampliant la temporada turística i diversificant l’economia del poble, amb millors accessos a França i Barcelona, i per acabar, amb sostenibilitat social: canviant la percepció d’inseguretat, amb un teixit comunitari social suficient per garantir una vida digna.
Fa temps que demanen reobrir el pas de Can Juncadella. Com està aquest tema?
Ens vam agafar un any per negociar amb la propietat i aconseguir que la propietat financi tota l’obra de la reobertura, que és l’objectiu de l’equip de govern, que els veïns no gastem ni un euro per fer el nou camí. A finals d’estiu ja tindrem les coses més clares.
Creu que la resposta de l’Estat i la Generalitat va ser prou ràpida per restaurar el passeig, després del temporal?
Vam pressionar molt perquè veiessin la importància d’arreglar el passeig per a l’economia no només del poble, sinó també del país. Crec que la Generalitat ho va entendre, i que calia un passeig en condicions, arreglant des de l’escullera, pensant en un futur, que aguanti futurs temporals.
Lloret fa molts anys que intenta repartir el model turístic i treure’s l’etiqueta de turisme de borratxera. Què està fent el seu govern en aquest sentit?
Tenim un turisme diversificat: famílies, turisme esportiu i estem augmentant el públic de congressos. Encara tenim feina per reduir al màxim el tipus de turisme que té una afectació mediàtica i municipal. La reconversió urbanística ajudarà perquè es modifiquin comportaments, economia, seguretat i qualitat de vida, i en això estem treballant.
Què creu que cal perquè el poble sigui un lloc segur?
Hi ha un problema més greu de percepció d’inseguretat que de seguretat en si. Les dades dels diferents cossos de seguretat ho diuen, tot i que podria ser millor i estem treballant per millorar-ho. Crec que hem de convèncer la Generalitat que posi més mossos d’esquadra, com hem convençut l’Estat perquè posi més agents de la Policía Nacional. També hem de continuar reforçant la policia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cita enverinada a l’est d’Alemanya

Berlín
Dani Encinas i Granados
Alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (Avenç-AM)

“Som més crítics internament que algunes oposicions”

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura
Adrià Lamelas Martínez
Alcalde de Lloret de Mar (PSC Lloret)

“Crec que Junts va marxar del govern per ambicions personals”

LLORET DE MAR

Lloret, el paradís del turisme

Lloret de Mar
Jordi Martínez Puig
Cap de l’oposició a Lloret de Mar (Junts)

“Necessitem urgentment millorar la seguretat i la neteja de la vila”

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel recupera el cos d’un soldat mort el 7 d’octubre i fet ostatge

Barcelona
Veneçuela

L’oposició i el chavisme tornen als carrers un mes després dels comicis

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez viatja a Àfrica per impulsar la migració circular

Barcelona
Estat francès

El fundador de Telegram passa a disposició judicial

Barcelona