Política

POLÍTICA

Santa Coloma ja té nova alcaldessa

Mireia González substitueix Núria Parlon que deixa el càrrec després de 15 anys per ser consellera d’Interior

Promet continuar amb la transformació de la ciutat

No ha estat un, sinó dos els comiats a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet aquesta tarda. Marxava l’alcaldessa Núria Parlon després de 15 anys en el càrrec per pilotar el departament d’Interior i també la seva mà dreta al consistori, Esteve Serrano, que marxa amb ella com a cap de gabinet. La substituta de Parlon, Mireia González ha estat escollida amb els 15 vots del PSC i els 2 de Ciutadans amb qui comparteix govern. La sala de plens ha quedat petita en un acte on González ha assegurat que continuarà “el llegat deixat per l’alcaldessa Parlon” i ha llençat un missatge de tranquil·litat i de motivació davant els nous reptes que haurà d’encarar la ciutat. “Continuarem amb la transformació de la ciutat i amb els valors que el nostre projecte sempre ha abanderat: justícia, sostenibilitat i visió estratègica per la millora de la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”. González, de 37 anys, es va afiliar al PSC amb 16 anys i va entrar en el consistori el 2015. És llicenciada en Pedagogia i fins ara ea sisena tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Ciutat Educadora, Infància i Joventut. També ha presidit l’empresa Bressolgramenet, que gestiona les escoles bressol municipals i des d’aquest juliol és primera secretària de la federació socialista del Barcelonès Nord.

Superar l’estigma

En el seu discurs final com a alcaldessa, Núria Parlon ha fet un repàs dels episodis més destacats de la seva dilatada etapa al capdavant de l’alcaldia. Ha recordat quan va entrar com a tècnica a l’Ajuntament i com va arribar a la política en un moment complex després de l’esclat del cas Pretoria i la detenció del també alcalde socialista Bartomeu Muñoz. “Van ser moltes coses que vam haver de redreçar per preservar el bon nom de la nostra ciutat per una mala praxi política”, ha assegurat i ha afegit a la llista de situacions convulses la “crisi territorial” de l’octubre del 2017 i la pandèmia del 2020. Parlon ha reclamat a tots els regidors sense excepció que continuïn treballant “contra els estigmes i estereotips que ens fan mal com a ciutat”. “Per mi ha estat per una lliçó de vida haver estat l’alcaldessa durant 15 anys”, González es converteix en la tercera alcaldessa que ha tingut Santa Coloma de Gramenet després de Núria Parlon i Manuela de Madre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia