Política

veneçuela

Maduro remodela el govern i situa un símbol de la política chavista a Interior i Justícia

El mandatari veneçolà incorpora a l’executiu Diosdado Cabello, que ja va ocupar aquest càrrec fa vint-i-dos anys

Ratifica Delcy Rodríguez com a vicepresidenta i li entrega el Ministeri de Petroli

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha fet aquest dimarts una important remodelació del seu gabinet que implica el retorn al govern de Diosdado Cabello, un dels principals líders chavistes, informa Efe. Cabello ha estat nomenat nou ministre de l’Interior i Justícia, càrrec que ja va ocupar el 2002. A més, ocuparà una vicepresidència. Durant l’anunci, el mandatari veneçolà ha destacat la capacitat de Cabello per dur “la pau i la justícia” en un moment de crisi política després de les eleccions presidencials del 28 de juliol que haurien donat un tercer mandat a Maduro, però que l’oposició qüestiona i denuncia frau.

En el marc d’aquesta remodelació Maduro ha entregat a Delcy Rodríguez l’important Ministeri de Petroli, la qual cosa significa que tindrà responsabilitats directes sobre la petroliera estatal Petrolis de Veneçuela (Pdvsa). Rodríguez, que continuarà com a número dos del govern, substitueix en el càrrec a Pedro Tellechea, que passa a Indústries i Producció Nacional. Altres nomenaments inclouen a Anabel Pereira com a ministra d’Economia; Héctor Rodríguez a Educació, i Menry Fernández a Agricultura Productiva i Terres, informen les agències.

Els canvis en l’executiu arriben en plena polèmica per la falta de transparència en relació amb les eleccions presidencials del juliol passat, després que el Consell Nacional Electoral (CNE) hagués ignorat les peticions de l’oposició i la comunitat internacional que reclamen la publicació de les actes electorals per verificar la suposada victòria de Maduro. L’oposició, que reivindica el triomf del seu principal candidat, Edmundo González Urrutia, ha convocat una nova jornada de mobilitzacions aquest dimecres, un mes després dels comicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia