Política

alemanya

Starmer visita Berlín i París en un nou intent de girar full al ‘Brexit’

El primer ministre britànic busca reconstruir les relacions amb la UE

El primer ministre britànic, el laborista Keir Starmer, ha iniciat una visita oficial de dos dies a Alemanya i l’Estat francès per “girar full al Brexit” i recompondre les relacions amb la Unió Europa (UE).

Després d’haver anunciat dimarts un futur econòmicament negre pels britànics, el polític laborista ha viatjat a la capital alemanya, Berlín, on ha estat rebut amb honors militars pel president alemany, Frank-Walter Steinmeier, i el canceller Olaf Scholz, amb el qual ha mantingut una reunió bilateral. És la cinquena trobada entre tots dos polítics, d’ençà que Starmer va agafar les regnes del govern britànic, el 5 de juliol passat.

En una compareixença conjunta, els dos mandataris han anunciat un tractat bilateral per aprofundir les relacions entre tots dos països, que han qualificat d’amistoses i marcades per la confiança mútua.

“Alemanya i el Regne Unit estan lligats per una amistat ferma i per valors i interessos comuns. Som socis a Europa i a l’OTAN i davant els desafiaments en els quals es troben els nostres dos països considerem que cal elevar les nostres relacions a un altre nivell”, diu una declaració comuna. El tractat abordarà, entre altres qüestions, la cooperació política exterior, la transformació industrial i la cooperació en la lluita contra la immigració irregular.

La visita a Alemanya ha estat ràpida. Al vespre, Starmer té previst traslladarà a París per participar en la cerimònia d’obertura dels Jocs Paralímpics i reunir-se posteriorment amb Emmanuel Macron, en un moment complex políticament pel president francès. La seva negativa a nomenar a primera ministra Lucie Castets, la candidata del Nou Front Popular (NFP), ha obert una crisi política i institucional. La coalició que agrupa diferents partits d’esquerres va ser la que més escons va obtenir en les eleccions legislatives anticipades celebrades al juliol, en les quals cap dels tres grans blocs de l’Assemblea va obtenir la majoria necessària per formar govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Kíiv incendia un dipòsit de gasolina a la regió russa de Rostov

barcelona
política

La comissió de garanties d’ERC dirimirà si es pot avançar el congrés

barcelona
alemanya

Starmer visita Berlín i París en un nou intent de girar full al ‘Brexit’

barcelona
política

El PP vol fer del Senat un camp de batalla contra el finançament singular

barcelona
Política

Illa manté els actes dissenyats per Aragonès en una Diada que vol ser “per a tothom”

barcelona
guerra a gaza

Almenys nou morts en una operació israeliana a Cisjordània

barcelona
estats units

El fiscal especial refà l’acusació contra Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona

El sobiranisme, al racó de pensar

Barcelona
GUERRA A EUROPA

Una acció audaç de recorregut incert

Barcelona