Política

Veneçuela

L’oposició i el chavisme tornen als carrers un mes després dels comicis

Antichavistes i partidaris del govern han tornat a sortir aquest dimecres als carrers de Veneçuela un més després de les eleccions presidencials del passat 28 de juliol.

Centenars de persones han secundat la convocatòria del principal bloc opositor, la Plataforma Unitària Democràtica (PUD), i han protestat a Caracas contra la sentència del Tribunal Suprem que ha validat la controvertida victòria de Nicolás Maduro sota el lema “Acta mata sentència”.

La líder opositora María Corina Machado, que ha reaparegut en públic per quarta vegada des dels comicis, ha destacat que “ni un sol govern democràtic del món ha reconegut el frau de Maduro”. “Veneçuela ha votat pel canvi i [el candidat del PUD] Edmundo González Urrutia és el nostre president electe”, ha dit davant els assistents. L’exdiputada, que ha titllat d’“aberració” l’aval de l’alt tribunal als resultats proclamats pel Consell Nacional Electoral (CNE), ha afirmat que el chavisme creia que amb aquesta sentència “enganyaria alguns països o els donaria excuses” perquè “algú reconegués el frau del CNE”. Però “ningú no ha acceptat aquesta trampa”, ha constatat.

Corina Machado ha augurat que faran “cedir” el govern i “cedir significa respectar la voluntat expressada pel poble el 28 de juliol”. I si Maduro manté al seu costat les institucions del país, malgrat el qüestionament internacional, l’opositora ha assegurat que la PUD disposa d’una “estratègia robusta” que “està funcionant”, però no n’ha donat més detalls.

I malgrat que la cúpula de la Força Armada ha manifestat el seu suport a Maduro, la dirigent liberal s’ha dirigit als militars per dir-los que ells “saben la veritat” i “saben què han de fer en aquesta hora en la que el règim persegueix a un poble que ja ha decidit avançar cap a la llibertat”. “És el que Veneçuela i el món esperen, el respecte a la Constitució, al seu sagrat jurament davant la bandera”, ha assenyalat. Segons ella, González Urrutia va guanyar les eleccions presidencials fins i tot als centres de votació habilitats a les casernes militars.

I si un més després dels comicis l’oposició continua denunciant un frau electoral, l’oficialisme també ha cridat els seus simpatitzants, però per celebrar “el primer mes de la gran victòria popular del 28 de juliol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

L’oposició i el chavisme tornen als carrers un mes després dels comicis

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez viatja a Àfrica per impulsar la migració circular

Barcelona
Estat francès

El fundador de Telegram passa a disposició judicial

Barcelona
guerra a europa

Kíiv incendia un dipòsit de gasolina a la regió russa de Rostov

barcelona
política

La comissió de garanties d’ERC dirimirà si es pot avançar el congrés

barcelona
alemanya

Starmer visita Berlín i París en un nou intent de girar full al ‘Brexit’

barcelona
política

El PP vol fer del Senat un camp de batalla contra el finançament singular

barcelona
Política

Illa manté els actes dissenyats per Aragonès en una Diada que vol ser “per a tothom”

barcelona
guerra a gaza

Almenys nou morts en una gran ofensiva israeliana a Cisjordània

barcelona