Política

Guerra a Gaza

Israel recupera el cos d’un soldat mort el 7 d’octubre i segrestat a la Franja

El nom de la víctima no ha estat revelat per expressa petició de la família

Les Forces de Defensa d’Israel (FDI) han anunciat aquest dimecres el rescat d’un soldat que va morir en combat el 7 d’octubre i el cos del qual va ser retingut com a ostatge a la Franja de Gaza. El nom de la víctima no ha estat revelat per expressa petició de la família.

L’exèrcit israelià detalla en un comunicat que el cadàver ha estat recuperat en una operació conjunta de les seves forces especials i del Shin Bet (seguretat interior), juntament amb efectius de les brigades Nahal i 401, sota el comandament de la Divisió 162 de les FDI.

El comunicat militar assegura que els esforços per rescatar el cos han durat diversos mesos i han inclòs la recollida d’intel·ligència i anàlisi d’imatges.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha traslladat el seu “més sentit condol a la família” i ha assegurat que “el cor de tota la nació està de dol per aquesta terrible pèrdua”. El polític ha destacat que “el lluitador va caure en una heroica batalla el 7 d’octubre mentre defensava les comunitats del Negev Occidental”.

Netanyahu ha donat les gràcies “als valents combatents i comandants” de les FDI i dels serveis d’intel·ligència aquesta “important acció”. “L’Estat d’Israel continuarà fent tots els esforços per tornar a casa els nostres ostatges, els vius i els difunts”, ha promès.

El ministre de Defensa, Yoav Gallant, ha destacat que aquesta “audaç operació” per recuperar el cos d’un soldat caigut des de Gaza i portar-lo a Israel per a ser enterrat “reflecteix el nostre compromís de portar tots els ostatges a casa”.

Uns 360 soldats i uns 60 policies van morir en territori israelià durant els combats que es van desencadenar el 7 d’octubre arran de la incursió d’un miler de milicians palestins des de la Franja, que van assassinar en total unes 1.200 persones i van segrestar-ne unes 250, algunes d’elles ja mortes. En els onze mesos que ha durat la guerra han mort 342 més a Gaza i almenys 1.500 han resultat ferits.

Les FDI van rescatar dimarts amb vida un altre ostatge capturat el 7 d’octubre per Hamàs, el beduí de 52 anys Kaid Farhan al Qadi, que després d’una breu estada a l’hospital ja és amb la seva família.

Un grup de familiars de segrestats i també alguns ostatges que han pogut sortir amb vida de la Franja han firmat aquest dimecres una carta on reclame que els seus noms no siguin utilitzats en la cerimònia que organitza l’Estat amb motiu del primer aniversari de la massacre. I és que consideren que el govern fa un ús “cínic” dels noms de les víctimes, “a les que ha abandonat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.