Política

àsia

Un tribunal d’Hong Kong condemna per sedició dos periodistes en un cas històric sobre la premsa

Aquest és el primer judici per aquest càrrec contra un mitjà de comunicació a l’illa

Un tribunal de Hong Kong ha condemnat aquest dijous per sedició dos antics redactors en cap de Stand News, un mitjà digital que el govern pro xinès de l’illa va obligar a tancar el desembre del 2021 tot fent ús de la polèmica llei de seguretat nacional aprovada per Pequín. Tan sols un mes després de l’entrada en vigor de la polèmica legislació, la policia va irrompre en la redacció del diari i va detenir set directius, entre ells l’editor en cap de Stand News Chung Pui-kuen i l’editor en funcions Patrick Lam. Els dos periodistes han estat declarats culpables de “participar en una conspiració para publicar i reproduir publicacions sedicioses” d’acord amb una llei que Pequín ha fet servir per esclafar la dissidència. De moment es desconeix la pena a la qual Chung Pui-kuen i Patrick Lam han estat condemnats. S’enfrontaven a dos anys de presó i a una multa.

L’històric cas és considerat un baròmetre per al futur de la llibertat de premsa a Hong Kong, territori que una vegada va ser considerat aclamat com un bastió de la premsa lliure a l’Àsia. El judici contra Chung Pui-kuen i Patrick Lam és el primer per sedició contra un mitjà de comunicació de Hong Kong d’ençà que l’antiga colònia britànica va tornar sota el domini xinès el 1997. Stand News va ser un dels últims mitjans de Hong Kong que va criticar obertament el govern pro xinès de l’illa enmig de la repressió contra la dissidència després de les massives protestes a favor de la democràcia de 2019. El mitjà digital tancar pocs mesos després d’haver-ho fet el diari Apple Daily afí també a l’oposició pro democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia